Voor FC Rijnvogels stond er zaterdagmiddag veel op het spel in het duel tegen rode lantaarndrager Argon. Voor de pauze viel er in Mijdrecht overigens weinig te beleven. In zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer greep FC Rijnvogels-coach Jimmy Simons om die reden halverwege in door een dubbele wissel toe te passen. Die ingreep betaalde zich in het tweede bedrijf uit voor de Katwijkse formatie. Met twee goals had invaller Robbin van Dijk een groot aandeel in de 2-3 overwinning die zijn ploeg uit het Mijdrechtse vuur wist te slepen.

,,Het ging niet zonder slag of stoot vandaag. Maar het is ons uiteindelijk gelukt. Als de vorm en het vertrouwen er niet zijn, moet het maar anders. Dan moet je er voor knokken. Leuk voetbal komt dan even op de tweede plaats, waarbij ik natuurlijk blij ben met mijn twee doelpunten. Ik heb mijn kans gekregen en gegrepen vandaag”, aldus een opgetogen Van Dijk.

Die zag zijn ploeg vanuit de dug-out in het eerste bedrijf moeite met zichzelf en de tegenstander hebben. ,,Nee, het was niet best. Argon zakte in en wij mochten het spel maken. Daar kwam niet al te veel van terecht. Reden voor de trainer om het na rust  anders aan te pakken. Met Ryan Lugtigheid erbij schakelden daarna we over op een 3-4-3 systeem”, vatte de invaller de gebeurtenissen voor aanvang van de tweede helft samen.

,,Joost is natuurlijk een klassespits.”

Plan B
Vervolgens leek het toch opnieuw zo’n middag te worden voor FC Rijnvogels, toen Anouar el Yaakoubi kort na de pauze zijn ploeg op 0-1 zette. Plan B bracht uiteindelijk toch redding voor de Katwijkers die de rollen op het veld na iets meer dan een uur omdraaiden. Na ruim een uur spelen was Van Dijk er als de kippen bij om in de rebound – na een inzet van Jaap van Duijn – voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1. Twee minuten later werd de invaller door Van Duijn weggestoken om Argon-goalie Romerop Antonioli het nakijken te geven (1-2).

,,Dat we vervolgens door een rake kopstoot van Ivailo Staal bij de eerste paal op 1-3 komen heeft ook te maken omdat we deze week nog getraind hebben op standaardsituaties,” aldus een trotse van Dijk. ,,Daarna zie je toch weer hoe broos het zelfvertrouwen nog is bij ons. Argon komt terug tot 2-3 en dan wordt het toch nog spannend. Gelukkig hielden we daarna stand en dat is dit seizoen weleens anders geweest.”

Mede door de twee goals van Van Dijk klom FC Rijnvogels op naar plek twaalf op de ranglijst. Winst in de laatste wedstrijd voor de winterstop kan er zelfs voor gaan zorgen dat die positie nog iets verbeterd wordt. Of dat met of zonder Van Dijk in de punt van de aanval gaat gebeuren blijft even afwachten.

Zelfvertrouwen
,,Joost (Leonard, red.) is natuurlijk een klassespits. Dat de trainer iets anders wil proberen na zo’n eerste helft begrijp ik wel. Zeker als de vorm er niet is. Laat ik het hem maar zo moeilijk mogelijk maken. Meer kan ik niet doen. Dat kan alleen maar goed uitpakken voor het elftal.  Deze overwinning is in ieder geval goed voor het zelfvertrouwen.”

,,Als we keihard blijven werken kunnen we ons op die manier uit de problemen spelen”, vervolgde Van Dijk. ,,Hopelijk heeft de winst van vandaag daaraan bijgedragen. Zaterdag komt SteDoCo naar ons toe. Bij een goed resultaat gaan we toch nog met een positief gevoel de winterstop in.”

Argon – FC Rijnvogels 2-3 (0-0). 51. El Yaakoubi 1-0, 62. Van Dijk 1-1, 64. Van Dijk 1-2, 74. Staal, 82. Filippo 2-3.

FC Rijnvogels: De Ruiter (87. Verkerk), Ampong, Wijmer, Spierdijk Soomer (45.   Lugtigheid), Staal, Van der Breggen,  Van der Stoep, Havenaar, Leonard (45. Van Dijk), Van Duijn.

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Sportiviteit in het jeugdvoetbal: spelers geven elkaar een hand’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)