,,Het blijft heel erg vervelend, ook al zat het eraan te komen.” SJC-aanvaller Tom Duindam baalt een dag na de degradatie van zijn club naar de Hoofdklasse Zondag nog steeds van de met 5-2 verloren wedstrijd tegen RKAV Volendam. Eerder in de week verloren de Noordwijkers thuis in de eerste wedstrijd van het tweeluik al met 0-3 in de play-offs. ,,Iedereen heeft z’n best gedaan, maar toen we al vroeg een goal tegen kregen in Volendam, zag je de teleurstelling er vanaf druipen.”

Daarmee keren de Noordwijkers na één bizar jaar in de Derde Divisie weer terug naar de Hoofdklasse. ,,Er is zoveel gebeurd”, start de spits een opsomming. ,,Het spelen van 34 wedstrijden in plaats van 30 wedstrijden was nieuw voor ons, we hebben af en toe ook echt grote nederlagen geleden. Sjaak Polak is tussendoor ontslagen en er zijn een stuk of tien spelers weggelopen gedurende het seizoen. Dit heb ik zelf nog niet eerder meegemaakt. Misschien was de Derde Divisie op dit moment wel te hoog gegrepen voor deze club.”

Geflatteerd
Overigens begon de wedstrijd in Volendam nog aardig. De Noordwijkers openden de score, maar zagen dat de treffer werd afgekeurd. ,,Volgens de arbitrage was het buitenspel, maar naar ons idee was er geen sprake van. Toen we alsnog vrij snel de 1-0 tegen kregen, was het direct gedaan. Ik scoorde zelf nog wel en Wesley Haasnoot ook, maar over twee wedstrijden hebben we met 8-2 verloren. Volendam was iets beter, maar 8-2 is wel wat vertekenend.”

,,De degradatie werd vrij gelaten geaccepteerd. Iedereen zag dit al aankomen.”

Net als in de eerste wedstrijd op De Lageweg toonde Volendam zich vooral volwassen. ,,Het is een sluwe ploeg, die er snel uit kan komen. Hun spits was tegen ons aardig op dreef.”

Met de nederlaag over twee duels, is SJC vanaf aankomend seizoen weer hoofdklasser. De vereniging heeft zich al uitgesproken over het feit dat ze weer op zondag gaan voetballen. Het jaar in de zaterdag variant van de Derde Divisie was enkel om de KNVB uit de brand te helpen.

Tom Duindam wil een voorzet voorbij ex-Katwijker Stefan Plat spelen

,,De degradatie werd vrij gelaten geaccepteerd. Iedereen zag dit al aankomen. We hebben als team ons best gedaan. We wisten vanaf dinsdag al dat we met een 3-0 achterstand aan dit duel begonnen. Er is geen gedoe of gejammer geweest. In de bus was de sfeer vrij normaal.”

Uitdaging
Voor Duindam zit met de degradatie het avontuur in Noordwijk er op. Twee jaar geleden kwam hij van de selectie van vv Noordwijk over om aan de andere kant van het dorp een vaste basisspeler te worden. Dat lukte hem onder Polak. In de twee jaar tijd werd hij ook tweemaal clubtopscorer.

,,Ik heb serieus een hele leuke tijd gehad bij SJC. Vooral vorig seizoen was met het kampioenschap natuurlijk fantastisch. Dit seizoen was vooral de eerste seizoenshelft nog wel goed, de tweede seizoenshelft heb ik geloof ik maar vier keer gescoord. Dat is te weinig. Het is wel apart dat ik nu de vereniging gedag ga zeggen. Maar ik ben ook wel weer toe aan een nieuwe stap en uitdaging.”

,,Ik heb tot nu toe alleen David Verweij even gesproken over de club. Verder laat ik het op mij afkomen.”

Over een week begint Duindam al aan z’n nieuwe uitdaging bij FC Lisse. ,,We trainen dan eerst vier weken en hebben daarna twee weken vrij. De voorbereiding is in twee blokken verdeeld. De planning heb ik een paar weken geleden al opgestuurd gekregen. Ik werk alleen in het onderwijs en de vakantie en het voetbal gaan niet zo lekker samen. Volgens mij kan ik dit jaar nog ergens vijf dagen weg en dat is het.”

Avontuur
Voor Duindam is dat laatste overigens geen probleem. ,,Voor nu vind ik het wel even lekker dat het seizoen klaar is. Ik voel toch wat pijntjes. Maar verder heb ik onwijs veel zin in het nieuwe avontuur bij FC Lisse. Voetbal is ook ontspanning. Ik heb tot nu toe alleen David Verweij (ex-SJC, red.) even gesproken over de club. Verder laat ik het op mij afkomen.”

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘De Loor zwaait Bollenstreek eigenlijk te vroeg af’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)