Noordwijkerhouter Thomas Duivenvoorden gaat stage lopen bij vv Katwijk. Eind november maakte de 31-jarige trainer bekend na drie seizoenen te vertrekken als trainer van DOSR uit Roelofarendsveen. De oefenmeester richt zich volgend seizoen op het behalen van het diploma UEFA-A, voorheen TC-1, en gaat daarnaast dus stage lopen bij Katwijk.

,,Nadat ik van de KNVB vernam dat ik was toegelaten tot de opleiding, ben ik in contact gekomen met vv Katwijk. In de gesprekken met onder andere Cees Bruinink (technisch manager) en Dick Schreuder (trainer) bleek er voor mij een plekje beschikbaar om volgend seizoen stage te gaan lopen op De Krom.”

,,Ik ben heel blij dat Katwijk mij daar de kans voor geeft. Volgend seizoen ben ik elke week minimaal één trainingsavond bij Katwijk. Daar hoop en verwacht ik naast mijn opleiding het nodige van op te steken. Het is natuurlijk fantastisch om bij een club met zo’n professionele organisatie een seizoen lang in de keuken te mogen kijken. Waarschijnlijk ga ik naast mijn stage nog wat andere werkzaamheden voor Katwijk uitvoeren, maar dat moet nog nader ingevuld worden”, verduidelijkt Duivenvoorden.

De 31-jarige oefenmeester heeft deze keuze bewust gemaakt. ,,Nadat ik mijn vertrek bij DOSR aankondigde, heeft een aantal clubs interesse getoond, maar naast mijn dagelijkse werkzaamheden en het volgen van de cursus UEFA-A zou het wel erg druk geworden zijn om ook nog ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan.”

,,En ik ben niet het type dat concessies wil doen aan de kwaliteit”, vervolgt de Noordwijkerhouter. ,,Gezien mijn leeftijd en de ervaring die ik inmiddels heb opgedaan als trainer is dit een ideaal vervolg. Het komende jaar zie ik als een investering in mijn verdere loopbaan als trainer. Wat er daarna op mijn pad komt wacht ik rustig af. Nadat ik eerst met DOSR het seizoen goed heb afgesloten, gaat mijn focus volledig op de cursus en mijn stageplek bij Katwijk.

Lees ook: ‘Hagary baalt van ‘nieuw situatie’: ,,Neem hier geen genoegen mee”

Archieffoto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)