Quick Boys besloot het seizoen met een 1-1-remise bij ADO ’20. De Katwijkers eindigden als derde, een positie die tot tevredenheid leidt bij trainer Thomas Duivenvoorden. “Het was geen perfect jaar, wel een goed jaar.”

Duivenvoorden werd door mediapartner RTV Katwijk gevraagd óf hij gefeliciteerd mocht worden met de eindklassering. “Dat denk ik wel”, antwoordde hij. “Niet dat ik in de polonaise ga voor plek drie. Daarvoor zijn we teveel winnaar en leggen we de lat voor onszelf te hoog.”

“Dit was een bouwjaar voor ons en daarin hebben we toch al flink kunnen oogsten. Of een zaai-jaar moet je dan zeggen”, vervolgt Duivenvoorden. “We hebben een geweldige bekercampagne gehad en mooie wedstrijden gespeeld. Met alle mutaties die we hebben gehad, plus wijzigingen van werk- en speelwijze kunnen we niets anders dan tevreden zijn.”

‘Overall tevreden’
Bovendien werd er op meerdere vlakken geschiedenis geschreven. “Ik begreep dat het zestien of zeventien jaar geleden was dat Quick Boys op het hoogste niveau derde werd. Daarnaast is twee keer van een BVO winnen in de KNVB Beker niet eerder gebeurd en was twee keer winnen van Katwijk ook al twintig jaar geleden. Zo kun je al die recordjes onder elkaar zetten en denken: wow, dit was een heel mooi jaar. Alleen de sportman in ons kijkt ook naar de paar wedstijden die we lelijk hebben verloren of de duels waar meer inzat. Maar overall zijn we natuurlijk tevreden.”


Beluister hieronder het hele interview van RTV Katwijk met Duivenvoorden:


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Middenvelder verlaat Quick Boys voor Noordwijk: ‘Wil die Franken straks weer zijn’

POPULAIRE BERICHTEN