Quick Boys leed cijfermatig gezien een kansloze nederlaag tegen ACV (0-3), maar het verhaal van de wedstrijd was anders. De ploeg van Thomas Duivenvoorden was het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij, maar werd geknakt door goals kort voor en kort na rust. “Deze doet zeer, maar uiteindelijk zijn het maar drie punten. We moeten hiervan leren en er beter van terugkomen”, zei Duivenvoorden na afloop.

De coach had zijn ploeg voor rust naar behoren zien spelen. “Ik vond ons toch wel duidelijk de betere ploeg, met de betere kansen. Volgens mij letterlijk de tweede keer dat zij in onze zestien kwamen was een goal”, vertelt Duivenvoorden, die desondanks hoop hield. “Als je goed speelt en achter staat, dan moet je in de regel gewoon blijven doen wat je deed en dan komt het wel goed. Dan is het lullig als je een minuut na de rust een corner bij de eerste paal wil wegschieten, die tegen een scheenbeen komt en vervolgens binnenvalt.”

‘Ondanks de nederlaag heb ik vandaag een ploeg gezien die aantoonde dat er voldoende ontwikkelpotentieel in dit Quick Boys zit.’

De 0-2 werd daarmee een feit en leek het verzet van Quick Boys te breken. “Vervolgens zijn we niet meer onszelf geweest en hebben we denk ik wel het minste Quick Boys van dit seizoen gezien. We kregen nog een derde treffer om de oren en dat was op dat moment nog een soort van verdiend ook. Ik zei op de bank ook al: ‘volgens mij wordt het eerder 0-3 dan 1-2’.”

‘Kom ophoog’
Dat ACV verdedigend en compact voor de dag kwam, was niet iets wat Duivenvoorden de opponent verweet. “Scheveningen heeft niet een heel andere opvatting, en zo zijn er nog meer ploegen, en die wonnen we hier met 5-1. Je zag de eerste helft dat we er prima doorheen voetbalden en op momenten ook kansen kregen. Als die er niet in gaan, dan wordt het lastig. Maar kop omhoog, hiervan leren en door.”

Quick Boys zat in een goede flow, maar leed nu zijn tweede thuisnederlaag. “We zijn het nog niet helemaal gewend, vanaf de eerste competitiewedstrijd zaten we in de lift. Tegen Kon. HFC verloren we ook: dat was niet onze beste wedstrijd, maar we hadden toen op momenten ook wat pech. Dat kan gebeuren. Ondanks de nederlaag heb ik vandaag een ploeg gezien die aantoonde dat er voldoende ontwikkelpotentieel in dit Quick Boys zit. Dat is alleen maar mooi.”


Verslaggever van VIDB, Marcel van der Vijver, sprak na afloop ook met Jason Meerstadt. Beluister dat interview hieronder


Quick Boys – ACV 0-3 (0-1)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Dramatische speeldag: Katwijk, Rijnsburgse Boys, Quick Boys en FC Lisse onderuit

POPULAIRE BERICHTEN