Ter Leede is er dinsdagavond niet in geslaagd de finale van de Districtsbeker West II te bereiken.  De halve finale werd thuis met 1-3 verloren van DHC. Het werd naast een sportieve nederlaag ook een dure avond met twee rode kaarten en het uitvallen van aanvoerder Mike Boelee. Boelee werd flink geraakt aan zijn enkel en ging balend naar de kant. Ter Leede was door het bereiken van de laatste vier al zeker van het meedoen om de landelijke beker voor volgend seizoen.

Trainer Henk Wisman trad met een sterk gewijzigd elftal aan tegen DHC. Sterkhouders Mitchell Kappenberg, Tomas Arroyo haakten af door blessures. Jeffrey Bok en Ben van der Lans begonnen op de bank. Doelman Ruben van der Does kreeg speeltijd en Bogdan Constantin rust. Wisman was dus allerminst compleet en was na afloop van de wedstrijd niet in zijn beste stemming door het dure avondje beker.

,,Ik vind het vooral vervelend dat Boelee geblesseerd uit moest vallen en Van der Lans rood pakt. Mike heeft een behoorlijke dikke enkel en is nu nog moeilijk in te schatten. We moeten afwachten hoe zich dat morgen en over morgen ontwikkeld. Wat de wedstrijd betreft hebben we vanavond veel mogelijkheden laten liggen. We hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken zowel de eerste als tweede helft. Maar dan moet je ze wel maken.”

Wisman bracht gelijk na rust Jeffrey Bok in om meer diepte in zijn aanval te leggen. De opgelopen 0-1 achterstand in de eerste helft van Roy Speelman moest en zou gerepareerd kunnen worden gezien de mogelijkheden voor de rust. De inbreng van Bok wierp gelijk zijn vruchten af het eerste kwartier. Na drie goede kansen van o.a Bok en Melvin van Stijn was het rond de 56e minuut Ammerlaan die de 1-1 achter Mark Smith deponeerde. De gelijkmaker leek de aanzet te worden voor de volgende goal. Ter Leede zette nog meer druk, maar vergat de trekker over te halen. Na het uitvallen van Boelee was de organisatie even niet attent en werd er tien minuten later aan de noodrem getrokken. Invaller Van der Lans kon eraf met rood. De toegekende vrije trap werd vervolgens koelbloedig in geschoten door Jeffrey van Roon: 1-2.

Die slag kwam Ter Leede niet meer te boven. En al helemaal niet toen ook Van Stijn rood zag voorgetoverd acht minuten later. De thuisploeg bleef echter voetballen om toch de 2-2 te forceren. Maar dat gaf de ploeg van Peter de Lange veel ruimte. En daar wist Mostava Frederik wel raad mee: 1-3.

Wisman bleef nuchter, ondanks alle malheur. ,,Met deze groep hadden wij deze wedstrijd gewoon moeten winnen. We hebben genoeg kansen gehad en dan is het zuur dat je ook nog twee spelers verliest door twee rode kaarten. De laatste van Melvin zag er zeker niet uit als een rode kaart. Zaak is nu dat we zaterdag er weer staan tegen Spijkenisse. Ik had graag wat andere keuzes gemaakt in de voorbereiding naar deze belangrijke wedstrijd toe.”

Ter Leede-DHC 1-3 (0-1) 35. Speelman 0-1, 56, Ammerlaan 1-1, 72. Van Roon 1-2, 84. Frederik 1-3.

Bijzonderheden: 72. Van der Lans rood, 80. Van Stijn rood.

Ter Leede: Van der Does, Boelee, ( 60. Van der Lans), Van Stijn, Troost, Bayram, Vierbergen, Zwetsloot, (45. Bok),  Siali, (45. Robertson),  Splinter, Ammerlaan, De Kruys

Archieffoto: Hans Schalk