Als het eind december is en hij weer fit is, dan doet hij mee! Ruperto Dorothea, smaakmaker bij VV Noordwijk. Hij wandelt nu met een gebroken hand door het leven, maar wil graag mee doen aan het zaalvoetbaltoernooi van Voetbal In De Bollenstreek. Het jaarlijkse evenement in Sporthal Duinwetering vindt plaats op 29 en 30 december.

,,Een leuk toernooi en goed georganiseerd, maar ik heb me bovenal verbaasd over het niveau van vorig jaar. Dat was echt goed!” ‘Rupi’, zoals hij door zijn teammaten wordt genoemd is bescheiden. Hij heeft een punt, het toernooi was af en toe om van te likkebaarden. Maar de hoofdrolspeler was hij vorig jaar zelf. De middenvelder van VV Noordwijk bewees een technisch hoogbegaafde speler te zijn en etaleerde die klasse ook in de zaal.

,,Het is niet de eerste keer dat ik zaalvoetbalde vorig jaar natuurlijk”, lacht Dorothea. ,,Ik heb het vroeger vaker gedaan, het is leuk om te doen. Alleen werkt mijn lichaam niet altijd meer mee. Ik krijg last van mijn knieën. Daarom heeft Noordwijk het ook liever niet dat ik zaalvoetbal. Sterker nog, het mag niet. Maar in de kerstvakantie kan ik wel meedoen, dan heb ik voldoende hersteltijd.”

Van Eeuwijk
En dus, wanneer Dorothea volledig is hersteld van zijn handblessure, staat hij aan het startsein van het zaalvoetbaltoernooi. Vorig jaar was het zo’n succes dat Noordwijk er ook uiteindelijk met de eerste plaats vandoor ging. Ook nu hoopt hij op sterke tegenstanders, waarbij één specifieke naam naar voren komt. ,,Ik zou wel in de finale tegen Martin van Eeuwijk willen spelen.”

De middenvelder van FC Lisse zaalvoetbalde lang op hoog niveau. Zo speelde hij in de Eredivisie bij het Amsterdamse ’t Knooppunt. ,,Ik hoop dat de mensen in Lisse dit lezen en dat ze met een sterk team komen! Sowieso zal het dit jaar sterker worden, dat verwacht ik wel.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)