"banner

In de absolute slotfase van LSVV-Hillegom werd de bal nog één keer ver voor de goal gegooid, doorgekopt, nog maar eens doorgekopt, half weggewerkt en uiteindelijk raak geschoten door Danny van den Berg. Hij zorgde ervoor dat zijn ploeg aan een nederlaag ontsnapte bij LSVV door vlak voor het sluiten van de markt de gelijkmaker te maken (2-2). 

En die goal betekende voor Van den Berg net even iets meer dan een ‘doorsnee-doelpunt’. De 35-jarige speler kende tot op heden een lastig seizoen op De Zanderij. Niet altijd was hij verzekerd van een basisplek en ook op persoonlijk vlak ging het de laatste weken allesbehalve crescendo voor hem.

,,Het was een moeilijke tijd voor me”, zei de verdediger, die er verder niet inhoudelijk op wilde reageren. ,,De laatste tijd ging alles even minder. Bij de club, maar ook in het dagelijks leven. Voor mijn gevoel kwam alles er ook even uit bij dat doelpunt. Het was opluchting en blijdschap, maar ook allerlei andere soorten emoties. Erg lekker dat ik zo’n belangrijk doelpunt mocht maken. Ik was er eerlijk gezegd ook echt even aan toe.”

Stoppen of doorgaan
De Hillegommer kan uit de voeten als rechtsback en centrumverdediger, maar moet dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank toekijken. In de tussentijd heeft trainer Stefan Teeken al de nodige poppetjes geprobeerd op bepaalde posities. Zo speelde Joris van Dongen aan het begin van het seizoen in het centrum naast de onomstreden Frank de Groot en kregen Omar Mensah en Mike van Veen vaak de voorkeur op de backposities.

,,Ik word komend jaar 36 en ook ik heb geen zin om dan op de bank te belanden.”

Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat Van den Berg enorm twijfelt aan zijn toekomst bij Hillegom. Met zijn 35 jaar is hij niet meer de jongste en een basisplek is ook geen zekerheid meer. Daarnaast stopt zijn maatje De Groot aan het einde van het seizoen.

,,Ik was het afgelopen week ook helemaal eens met de woorden van Frank in het interview wat bij jullie te lezen viel. Ik word komend jaar 36 en ook ik heb geen zin om dan op de bank te belanden. Daarom is de komende periode best wel belangrijk voor mij. Als ik veel speel, dan is de kans groot dat ik doorga. Maar als dat niet het geval is, dan zou het zomaar kunnen dat ik er een einde aan brei. Ik ben er voor mezelf ook nog niet uit. Op dit moment is het fifty-fifty.”

Gemengde gevoelens
Toch beleefde de routinier een aardig potje afgelopen zondag op bezoek bij LSVV. Hij zag dat zijn ploeg in de eerste helft goed begon en dat Hillegom dicht tegen een openingsdoelpunt aan zat. Jeroen Dedel kreeg een vrije schietkans en Aiden Ryan stuitte van dichtbij op de keeper. ,,Wij creëerden de grootste kansen. Ik denk dat we het daarom wel verdienden om te winnen. Ook in de tweede helft gingen we goed van start, maar daarna raakten we de grip kwijt.”

Dat laatste zorgde ervoor dat de thuisploeg op voorsprong kon komen. Jacco Pauw ontsnapte aan de buitenspelval en schoot raak: 1-0. Zo’n vijf minuten voor tijd mocht Kai Botman aanleggen voor een vrije trap. Dit deed hij perfect, want de bal belandde in de winkelhaak: 2-0. De ploeg van Teeken had nog vijf minuten de tijd om een resultaat te pakken en bleef daar ook in geloven.

,,Je weet het nooit met ons hé?”

,,Ik vond dat wij constant strijd leverden”, concludeerde een tevreden Van den Berg. ,,We bleven ervoor gaan en daarom is het lekker dat we alsnog met een punt weggingen. Oké, in de situatie waarin wij nu zitten, moeten we punten pakken, maar persoonlijk denk ik dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen.”

Aparte ploeg flikt het
Invaller Niels van Veen tekende kort na de 2-0 aan voor de aansluitingstreffer. Met nog een klein beetje tijd op de klok kregen de bezoekers een inworp. Ryan ontfermde zich daarover en wierp de bal het strafschopgebied in. De Groot knikte de bal door naar Van Veen, die op zijn beurt de bal teruglegde. Vervolgens ontstond er een scrimmage waar Van den Berg van kon profiteren. Hij haalde van dichtbij de trekker over: 2-2.

,,Je weet het nooit met ons, hè? Vorige week stonden we 3-0 voor en speelden we nog gelijk met 3-3. Tegen LSVV stonden we vlak voor tijd nog met 2-0 achter en pakten we alsnog een punt. We blijven een aparte ploeg.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:Icoon De Groot zwaait af: ,,Ik wil niet op mijn achtendertigste op de bank belanden”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer