Een hectische week was het zeker op Nieuw Zuid. De verbanning van topscorer Yordi Teijsse naar de B-selectie was het onderwerp van gesprek in de voorgaande zeven dagen. ‘De focus op titelstrijd en promotie’, luidde het credo vanaf donderdag jongstleden in blauw-witte kringen. Dat laatste kon echter niet voorkomen dat de nummer twee van de ranglijst in de confrontatie met laagvlieger ASWH averij opliep in de vorm van een puntendeling (1-1).

De ogen waren daarbij vooral gericht op Max van Steen, die de opengevallen plaats in de punt van de aanval moest invullen. De zware last die op de schouders van de spits rustte, voelde voor hem niet als zodanig aan. De 1-0 na exact een kwartier op aangeven van Kenny Anderson kwam van zijn voet, terwijl hij voor de thee met een kopbal op de lat en een wegens buitenspel afgekeurde  goal dicht bij een volgend succes was.

Dat gold op slag van rust opnieuw na een uithaal vanuit de draai. Goalie Stef Doedee kreeg echter nog net een paar vingertoppen tegen de bal. ,,Iedereen gaf me vooraf het vertrouwen. Dat voelde goed. Jammer genoeg ontbrak net dat ene ‘stukkie’ geluk dat nodig was om de middag helemaal tot geslaagd te bekronen. Bovendien begon vermoeidheid ons op het einde parten te spelen”, aldus de maker van de 1-0.

,,Deze ploeg was voor ons altijd al een lastig te bespelen tegenstander.”

ASWH begon wat onwennig, maar herstelde zich na de 1-0 achterstand knap. Quick Boys had dan ook de nodige moeite om de vijfmansverdediging van de Ambachters te ontregelen, waarna het na precies een halfuur zomaar weer gelijk stond. Eerst mikte Jesper van den Bosch van afstand snoeihard net over, waarna de bal een minuut later op de stip verdween. Anthony Bentem werkte zijn tegenstander net binnen de zestien tegen de grond, waarna Peter de Lange vanaf elfmeter onberispelijk raak schoot (1-1).

Die stand bleef tot de pauze op het scorebord staan. Mede omdat arbiter Paul van der Burg weigerde opnieuw naar de stip te wijzen toen Jesse van Nieuwkerk in de ASWH-zestien naar de grond werd getrokken. Ook in het tweede bedrijf was het meeste balbezit voor de thuisploeg.

Dat de bezoekers uit een vrije trap van Stanley Husen als eerste dichtbij een voorsprong waren, mocht daarbij opvallend worden genoemd. De vrije trap van de verdediger verdween maar ternauwernood naast de voor Quick Boys goede kant van het aluminium.

Niet voldoende
Het fysiek sterke ASWH hield hierna gelijke tred met de gastheren, maar moest na ruim een uur bijna alsnog capituleren toen Van Steen opnieuw vanuit de draai dichtbij succes was. Doedee kon met een uiterste krachtinspanning opnieuw zijn  vingertoppen tegen de bal krijgen. Hierna was ook Delano a Cohen dicht bij een voorsprong voor de thuisploeg, maar ook diens inzet verdween net over de ASWH-goal.

,,Deze ploeg was voor ons altijd al een lastig te bespelen tegenstander”, vond trainer Gert Aandewiel na afloop. ,,Veel fysiek en goed georganiseerd. De kansen op winst waren er zeker vanmiddag en we hebben er met elkaar keihard voor gewerkt. Dat was helaas niet voldoende, te vaak was het onzorgvuldig aan onze kant en als je dan op 1-1 blijft steken kun je niet tevreden zijn. Op papier lopen we een punt in op het niet-spelende Spakenburg, maar in de praktijk is dit resultaat natuurlijk niet voldoende.”

Drie tenen tekort
Waar ASWH in het restant van het duel een aantal keer prikte, was Quick Boys nog het dichtste bij de overwinning. Zoals ook een week eerder gebeurde, voerde de thuisploeg in de slotfase de druk nog verder op. Invaller Philippe de Hartog had eerst een voorzet in huis die in extremis voor het kopgrage hoofd van Van Nieuwkerk tot hoekschop werd verwerkt. In blessuretijd had dezelfde speler een assist in huis, waarna drie van zijn medespelers ieder een teen tekort kwamen om Nieuw Zuid alsnog te laten ontploffen.

,,Natuurlijk stond er druk op. Gelukkig ben ik niet zo snel zenuwachtig.”

De remise zorgde bij Van Steen voor gemengde gevoelens. Zijn doelpunt en spel stemden tot tevredenheid, het eindresultaat niet. ,,Deze basisplaats had ik natuurlijk niet meer verwacht”, bekende de naar FC Rijnvogels vertrekkende aanvaller. ,,Het was mede door een blessure niet het seizoen geworden, waar ik op gehoopt had.”

,,Maar de laatste tijd liep het lekker in het tweede dus ik was er wel klaar voor, had ik het gevoel. Natuurlijk stond er druk op. Gelukkig ben ik niet zo snel zenuwachtig”, blikte Van Steen na afloop terug. Om vervolgens vooruit te blikken naar het restant van de competitie. ,,Ik wil hier na zes mooie seizoenen graag met een ticket voor de Tweede Divisie afsluiten. Ik wil het hier nog wel even laten zien, nu ik onverwachts toch de kans krijg.”

Quick Boys – ASWH 1-1 (1-1). 15. Van Steen 1-0, 30. De Lange (pen.) 1-1

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, Maynard, Ravensbergen, Mahmoed, A Cohen, Anderson, Lazic (76. Den Hartog), Van Steen,Van Nieuwkerk

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Niemand kan om Ruben Valk heen in Noordwijkerhout’

Max van Steen na Quick Boys – ASWH (Beelden: Omroep West)

Gert Aandewiel na Quick Boys – ASWH (Beelden: Omroep West)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen