Het was gisteravond groot feest in Lisserbroek. De hoofdmacht van de plaatselijke trots boekte namelijk een 4-2 overwinning op NSV’46, er werd bekend gemaakt dat coach Anton Wijsman nog een seizoen langer de scepter blijft zwaaien, en als klap op de vuurpijl ging Kagia als Herbstmeister de winterstop in.

Het kan verkeren. Aan het begin van het seizoen had trainer Wijsman bijna een compleet nieuwe selectie voor zijn neus staan. De verwachtingen waren dan ook niet al te hoog gespannen. Toch kan er na de eerste seizoenshelft geconcludeerd worden dat de 49-jarige Lissenaar zijn zaakjes prima op orde heeft bij de oranjewitten. De positieve resultaten lagen ten grondslag aan contractverlenging tussen de coach en de derdeklasser.

Rustig de kerst in
,,Het voelt goed bij Kagia. We zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken”, zegt een tevreden Wijsman. Zijn bijtekenen kwam niet bepaald als donderslag bij heldere hemel. ,,Iedereen voelde het wel een beetje aankomen. Het werd een beetje onrustig. Mensen gingen in het duister tasten en op een gegeven moment gaat het dan een verhaal worden. Normaal maken we dit soort zaken altijd bij de nieuwjaarsreceptie bekend, maar nu kan iedereen die Kagia een warm hart toedraagt rustig de kerst in.”

Volgens Mark Scholte, voorzitter technische zaken, is Wijsman een trainer die alleen maar met voetbal bezig is. ,,Haha, dat klopt wel”, lacht Wijsman. ,,Tijdens de trainingen haal ik er bijvoorbeeld altijd van alles bij. Verslagen, tactieken, noem het maar op. Ik kan alles wel voorkauwen, maar ze moeten het zelf uitvinden. Dat vind ik een mooi traject. Het geeft een stukje binding.”

Billenknijpen
Ondanks de gunstige stand op de ranglijst heeft Wijsman dit seizoen al vaak vol spanning op de bank gezeten. Hoewel de 3-0 ruststand tegen NSV ’46 wellicht anders doet vermoeden, was het ook in het laatste duel voor de winterstop billenknijpen geblazen. ,,In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. We scoren drie keer en hebben zelfs nog wat kansen onbenut gelaten. Dan geef je de jongens vervolgens in de rust als opdracht mee om gelijk de 4-0 te zoeken, maar dan wordt het slordig en valt het vertrouwen volledig weg.”

Dat de sfeer in de groep goed is, bewees de selectie door in januari op een zelf georganiseerd trainingskamp te gaan. ,,De jongens hebben alles helemaal zelf geregeld. Voor een klein bedrag hebben ze een mooie accommodatie kunnen huren. Ze kwamen alleen nog wat geld te kort voor eten.” Zo creatief als ze bij Kagia zijn, werd dat goed opgelost. ,,De afgelopen weken hebben ze winkels in de buurt gestrikt om mee te doen in onze loterij. Deze werd gisteren in de kantine gehouden en daar is een mooi bedrag mee opgehaald.”

Kagia: Luinstra, Meulenbroek, Timmermans, Robelus, Malhi, Imanse, B. Zonneveld, Van der Schinkel, M. Zonneveld, Lamboo (77. Van Kesteren), Ligtenberg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)