Het pakken van een periodetitel had een feest moeten worden bij VVSB. Dat werd het niet tegen EVV. De Noordwijkerhouters verloren thuis in de absolute slotfase van de bezoekers uit Echt:  1-2 Maar door de remise van Lienden bij AFC kon er toch nog ‘iets’ gevierd worden: de tweede periode en daarmee een vrijstelling voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Al kon er maar moeilijk een lachje vanaf in Noordwijkerhout.

VVSB kreeg na vijf minuten al de 0-1 tegen, na een fout van Jordy Zwart. De verdediger wilde de bal wegtrappen, maar trapte er vol langs en gaf Eind de kans om te scoren. Een minuut later scoorde VVSB via een vrije trap de 1-1. Ruigrok legde de bal terug op Parami, die een niet te missen kans kreeg. Toen EVV’er Eind in de tiende minuut rood kreeg na een grove charge op Vijlbrief, leek VVSB op weg naar een makkelijke middag. Het tegendeel was waar.

Schuldbewuste Zwart

Misschien speelde de rode kaart EVV juist wel in de kaart. De Limburgers trokken een Berlijnse muur op en gokten op mogelijkheden via de counter. Ver in de blessuretijd werd VVSB verrast. Invaller Chiczi werd niet voldoende op de huid gezeten door Zwart en schoof de bal onder Van der Meer door. De verdediger van VVSB reageerde verslagen, maar eerlijk. ,,Het was niet mijn wedstrijd”, kijkt Zwart terug. ,,Ik zat fout bij beide goals. Dus die periode vieren? Dat kan ik niet echt.”

Eerder in de week had Zwart EVV nog een ‘schijtploeg’ genoemd. Hoewel Zwart nog steeds achter die quote staat, had hij ook goede woorden over voor de verdedigend ingestelde tegenstander. ,,Ze vielen me nog mee. Ik vond dat ze  vrij open en aanvallend begonnen. Niet wat ik van ze gewend ben. Dat ze na de rode kaart zo ontzettend inzakten vind ik logisch.”

Ook trainer Van Leeuwen zag een terugzakkend EVV, een ploeg die door VVSB maar niet kapot gespeeld kon worden. Tot overmaat van ramp viel in de 95e minuut ook nog eens de 1-2. ,,Hier valt niet tegenop te trainen”, sprak Van Leeuwen woedend. ,,Dit overkomt ons te vaak. Het is iets mentaals, ik zou niet weten wat het anders is.”

Gifbeker helemaal leeg? 

Tien punten verspelen in vier wedstrijden. Moet de gifbeker dan helemaal leeg voor VVSB? ,,Geef het maar een naampje”, reageerde Van Leeuwen op die vraag. ,,Probleem zit ‘m gewoon in die slotfase. We gaan het er van de week nog maar een keer over hebben. Net op de twee, drie momenten dat het moet, geven we niet thuis. Zigo Tichem bleef te lang aan de zijlijn hangen bij de 1-2 en Jordy liet z’n man lopen, terwijl die moest dichtknijpen zodat Chiczi niet in de korte hoek kon binnenschieten.”

Het was niet het enige waar Van Leeuwen ontevreden over was. Er is al genoeg over gezegd en geschreven, maar het veld lag er abominabel slecht bij. ,,Je moet je hond nog intapen als je hem op dit veld wil uitlaten.” De trainer van VVSB maakte er een grapje van, maar het was humor tegen een treurige werkelijkheid.

,,Ik vond het voetballend nog best aardig van ons tegen zo’n ploeg, die met twee blokken van vier spelers achter de bal speelde”,vervolgde Van Leeuwen. ,,Maar het veld is niet in ons voordeel als we EVV uit elkaar moeten spelen.”  Er was vandaag gewoon niet doorheen te komen voor VVSB. De periodetitel was voor VVSB de taart. De slagroom kwam er helaas niet op te liggen.

Tekst: Frank Venema

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen