Voor Teylingen is het zondag erop of eronder voor promotie naar de Tweede Klasse. Dan volstaat een punt tegen FC Lisse, de club waarvoor het nu echt het laatste officiële duel betreft. Vincent Jongen is dit seizoen achterin een zekerheidje bij de Teylingers. Met hem kijken we vooruit naar de aankomende wedstrijd.

Hij speelde in de jeugd van Teylingen, verkaste naar de buren van Ter Leede en keerde twee seizoenen geleden terug naar het rood-zwarte nest. ,,Dat eerste seizoen verliep niet zoals ik had gewild”, vertelt Jongen. ,,Ik was veel geblesseerd, speelde overal en nergens. Ik was overal inzetbaar.” Dit seizoen ziet het er allemaal wat rooskleuriger uit voor de 27-jarige anesthesie-assistent. ,,Ik begon dit jaar in de basis, raakte wel weer even geblesseerd, maar kreeg daarna mijn plek weer meteen terug. Ik heb nu ook een vaste plek in het elftal, centraal achterin. Dat is ook wel lekker.”

Teylingen kon dit seizoen niet voldoen aan de verwachtingen van de eigen achterban, die hoopte op de titel in de Derde Klasse A. ,,Ja, de verwachtingen waren dit seizoen hooggespannen. Ik denk echter dat we niet constant genoeg waren. Thuis wel hoor, maar uit niet. Dan speel je vaak op echt gras, tegen ploegen die zich ingraven. Daar verloren we te veel punten.”

Vincent Jongen TeylingenHet zou een voordeel van promoveren kunnen zijn, denkt Jongen: in de Tweede Klasse zullen meer ploegen geneigd zijn te ‘voetballen’, in plaats van achteruit te hangen en te hopen op een snelle counter. ,,Dat ligt ons denk ik meer. Maar los daarvan willen we het als spelersgroep heel graag. Vorig jaar lukte het net niet. Toen verloren we thuis met 0-2 van RVC en wonnen we uit met 2-1. Toen vond ik al dat er meer in had gezeten.”

RVC’33 stoomde door in de Tweede Klasse en kwam ook een eind in de play-offs. Daar werd het een halt toegeroepen door Hillegom. ,,Ik heb dat wel met een schuin oog gevolgd”, zegt Jongen. Ik heb toch een flink aantal jaar naast Frank de Groot [nu speler van Hillegom – red.] gezeten in de kleedkamer bij Ter Leede. Ik gun ze hetzelfde als ons: promotie. Maar als ze bij ons komen te zitten volgend seizoen worden dat ook mooie potjes hoor. Ze hebben echt een heel goed team.”

Maar dan moet Teylingen dat zondag tegen Lisse nog wel even bewerkstelligen. Een salonremise ligt voor de hand, aangezien Lisse toch afzwaait. Bovendien zijn er wel wat spelers van Teylingen die goede banden hebben met spelers van Lisse, zoals Dorus van der Voort en Raymond Dolieslager. Dus ligt er een akkoordje op tafel? ,,Nee, eigenlijk niet”, klinkt het nuchter. ,,Althans voor zover ik weet hè. Ik denk dat zij het niet willen laten lopen. Het is toch hun laatste officiële duel. Wij moeten er in ieder geval niet te makkelijk over denken en volle bak ertegenaan. En ik denk dat als zij een lekkere pot afsluiten met een gelijkspel, ze daar ook wel mee kunnen leven. Drinken we daarna gezellig met zijn allen wat in de kantine!”

Foto´s: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)