SV Hillegom kwam zondag niet verder dan 1-1 tegen VUC. De Hagenaars hielden stand, ondanks een ware Hillegomse belegering het laatste kwartier. Het had zo mooi kunnen zijn voor de ploeg van Bas Naber. Bij winst had Hillegom zeker geweest van de tweede periodetitel. Het werd echter een schamel puntje, waardoor BMT toch nog aan het langste eind trok.

BMT maakte in de laatste minuut gelijk tegen DOSR en stelde zo een kostbaar punt veilig. Weg periodetitel voor Hillegom. De ploeg schoot niets op met het gelijke spel. Op de ranglijst blijft het niettemin ongemeen spannend. De top drie zit elkaar op de hielen. Vandaag was een uitgelezen moment voor de Hillegommers om opnieuw in te lopen op koploper BMT. De achterstand van drie punten bleef intact.

Heidens karwei
Jeroen Dedel baalde als een stekker na afloop en vooral over de gelijkmaker zeven minuten voor rust. ,,Die gasten zijn drie keer voor het doel geweest en scoren ook nog de gelijkmaker. Ik hoopte dat we het in de tweede helft nog recht konden trekken.”

Hillegom was frank en vrij begonnen aan het duel. De equipe van Naber was gewaarschuwd, want VUC had tenslotte vorige week koploper BMT verslagen. Voor Hillegom zat er maar één ding op: winnen. Dichterbij komen bij BMT om alles voor de titelstrijd in eigen hand te houden. Hillegom wacht een heidens karwei, gezien het programma dat nog afgewerkt moet worden.

De harde wind had veel invloed op het spel. De eerste helft tegen de wind in had de ploeg van Naber een klein kwartier nodig om de zaak onder controle te krijgen. Hillegom had wat pech met een knal onderkant lat en bovendien lag VUC-doelman Jeffrey van der Hoeven een aantal keer in de weg. Toch kwam Hillegom na twintig minuten op voorsprong via Nick van Staveren. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Dedel                        Jeroen Dedel lijkt op weg naar een treffer, maar zou uiteindelijk het net niet vinden

Frank de Groot en consorten hadden het achterin prima onder controle. De spaarzame VUC-aanvallen liepen door de harde wind vaak op niets uit. Bleef de bal hangen in de lucht, dan werden de kopduels meestal gewonnen door de Hillegommers. De gelijkmaker kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een dwarrelbal was genoeg voor Burak Huyuk om in de 39e minuut de 1-1 binnen te werken. Een fikse domper voor Hillegom, dat enige tijd nodig had om die te verwerken.

In de tweede helft pikte de ploeg van Naber de draad weer op, nu met de wind in de rug. De eerste kans was voor Van Staveren, maar dat bracht geen goal. Het bleek een voorbode wat Hillegom te wachten stond. Wat de thuisploeg ook probeerde, de vurig gewenste voorsprong wilde maar niet vallen. Ook in de tweede helft bleek VUC-doelman Van der Hoeven een sta-in-de-weg. En toen hij gepasseerd was, bracht de paal redding. Twee doelpunten werden ook nog terecht afgekeurd.

Het laatste kwart van de wedstrijd ging Hillegom volle bak vooruit. Met veel passie en strijd werden de Pinguins (de troetelnaam van VUC) belaagd. De zege zat er echter niet in voor Hillegom, ook omdat het geluk ontbrak.

‘Vrede mee’
VUC-coach Mark Moen vond de puntendeling terecht. ,,Wij hebben zowel in de eerste als tweede helft een paar mogelijkheden gehad. Wel hadden we wat geluk met een bal tegen de lat. Mijn spelers hebben goed verdedigd en mijn keeper had een groot aandeel in dit gelijke spel. Ik heb er vrede mee.”

Dedel had een andere lezing en sprak van een ‘gemiste kans’. ,,In de tweede helft waren wij, net als in de eerste helft, de bovenliggende partij. De goal viel niet en daar hadden we pech mee. Dat hebben we nu al vijf of zes keer gehad dit seizoen. Iedere keer verliezen we daardoor punten. Onze tegenstander werd alleen maar gevaarlijk uit vrije trappen met wind mee. De gelijkmaker was daar een goed voorbeeld van. Balen. Als we met 2-0 voor hadden gestaan in de rust hadden we de wedstrijd gewoon rustig uit kunnen spelen.”

SV Hillegom – VUC 1-1 (1-1). 22. Van Staveren 1-0, 39. Huyuk 1-1.

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, Van Saase, De Groot, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan, Pijpers, Sobhi (65. Maitan), Ryan, Van Staveren (70. Tebbens), Dedel.