Een wereld van verschil zijn de prestaties dit seizoen van Van Nispen. Een uitstekende eerste seizoenshelft wordt gevolgd door een zeer magere tweede, waarin de Zilkers onder hun niveau acteren. Van Nispen verloor zijn laatste thuiswedstrijd met 0-4 van Nicolaas Boys. Dat de score geflatteerd uitviel, daar had de winnende coach René van Zaal geen boodschap aan. ,,Wij waren effectief  met weinig kansen, zo simpel is het.”

Feit was dat de ploeg van René Ras zeer slap begon aan de wedstrijd. Direct in de eerste minuut werd geklungel achterin afgestraft door Jim Janmaat: 0-1. Van Nispen was gelijk wakker geschud en ging volop in de aanval. Nadat Max Oostenrijk dichtbij de gelijkmaker was geweest, sloeg het noodlot toe. Een pegel van Luke van Veen vanaf 35 meter sloeg in als een bom achter Andy Otte. Onderliggende partij of niet, maar het stond wel 0-2 voor de bezoekers.

Balende vleugel

Jelle Vleugel baalde verschrikkelijk. ,,Ik dacht echt dat het een kwestie van tijd was voordat we gelijk zouden maken. We waren volop in de aanval, maar de 0-2 kwam heel slecht uit. Een zondagschot, maar hij zat er wel in. Ze kwamen drie keer op onze helft, en scoorden tweemaal. Een flinke domper.”

Een ander obstakel was de keeper van Nicolaas Boys Koen Verlooy. De muur die Nicolaas Boys optrok was niet te slechten. En dreigde het fout te gaan, dan was daar Verlooy met uitstekende reddingen.

Wat Van Nispen ook probeerde in de tweede helft, de goal wilde niet vallen. Nicolaas Boys had juist geen enkele moeite met scoren. Koud in de tweede helft viel de 0-3. Slap verdedigen van de thuisploeg werd koelbloedig afgestraft door Nick Teunissen, die met een ferme kopbal scoorde. De wedstrijd was toen, al na vijftig minuten, gespeeld.

Weinig problemen

Ook in deze tweede helft hadden de Zilkers een groot veldoverwicht, maar daar had Nicolaas Boys weinig problemen mee. Het wachtte geduldig af, om vervolgens via een vrije trap weer toe te slaan: 0-4. Wederom liep Van Nispen tegen een forse nederlaag aan. Dat deze geflatteerd was, deed niets af van de prestatie van Nicolaas Boys. Je hoeft niet altijd aan te vallen om te winnen.

Van Nispen droop teleurgesteld af. Met vier punten uit de laatste acht duels zijn de resultaten bedroevend de laatste tijd. ,,Inderdaad veel te weinig”, erkent Vleugel. ,,We hebben het er al vaak met z’n allen over gehad hoe dat nu komt. Je kunt niet iedere keer met het excuus van de vele blessures aankomen. Ik vind dat de gemakzucht van de laatste wedstrijden ons fors is opgebroken. We hebben de eerste seizoenshelft aardig wat potjes gewonnen en deden goed mee met de kopgroep. In het tweede gedeelte dachten we dat het ons weer aan zou komen waaien, maar zo werkt het niet natuurlijk. Ook wij moeten vechten en inzet tonen om de punten binnen te halen.”

Vleugel tot besluit: ,,Vandaag wilde de goal niet vallen aan onze kant. We zijn tachtig procent in balbezit geweest. Dat deze uitslag geflatteerd is maakt de tegenstander niet veel uit. Ze hebben het slim gespeeld, ook omdat onze keuzes verkeerd uitpakten.”