De IJsselmeervogels-fans vroegen zich af wat Kevin Winter nou op de bank van FC Lisse deed. Keurig getooid in een witte blouse en spijkerbroek zat de gestopte middenvelder naast de technische staf. Als teammanager. ,,Eenmalig hoor”, zei Winter.

Op het terrein waar hij als speler van IJsselmeervogels grote successen vierde en vorig jaar nog met FC Lisse speelde, had Winter ditmaal een heel andere rol. Nu haalde hij voorafgaand aan de wedstrijd een kopie van de IJsselmeervogels-opstelling op bij het journaille en gaf hij tijdens het duel de wissels door aan de arbitrage.

Winter verving icoon Han de Haan, die vanwege gezondheidsredenen ontbrak. ,,Ze vroegen of ik het eenmaal wilde doen, dat was geen probleem”, vertelt hij. ,,Waarom ze bij mij uitkwamen? Geen idee. Dat heb ik niet gevraagd. Wellicht omdat hier bij IJsselmeervogels een stukje geschiedenis van mij ligt.”

Winter benadrukte dat het een eenmalige geste was. Mocht De Haan langer uit de roulatie zijn, dan komt hij niet in beeld als vervanger. ,,Nee, dan had ik net zo goed kunnen blijven voetballen.” Winter zette na afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)