Zondag staan er belangrijke wedstrijden op het programma voor de tweede – en derdeklassers uit de Bollenstreek. Foreholte kan een passend vervolg geven aan de overwinning op Teylingen in de uitwedstrijd tegen RKDEO. Teylingen hoopt zich tegen laagvlieger DONK juist te herstellen van de nederlaag in de derby. In de Derde Klasse speelt koploper Van Nispen in Oegstgeest tegen ASC en Warmunda mag proberen op het eigen sportpark een mooi resultaat te boeken tegen SJZ.

Vorige week leed Teylingen een geflatteerde nederlaag (4-1) op de Elsgeest tegen Foreholte. De Sassenheimers hadden het geheel aan zichzelf te danken. De kansen lagen er, maar werden niet benut. Het vertoonde spel bood niettemin perspectief voor de komende weken. Als Teylingen zich op deze manier blijft manifesteren, dan lijkt handhaving een reële doelstelling. Zondag kan de ploeg van Laurens Mouter laten zien dat het thuishoort in de Tweede Klasse als nummer laatst Donk op bezoek komt.

Foreholte liet in de derby tegen Teylingen twee gezichten zien. Voor rust was het de bovenliggende partij. Na de thee hadden de Voorhouters het echter lastig en kwamen zij een aantal keer goed weg. Door de overwinning deed de ploeg van Marcel IJzendoorn wel goede zaken en dat resulteert nu in een derde plaats op de ranglijst. In de uitwedstrijd tegen nummer negen RKDEO kan Foreholte de mooie overwinning op Teylingen een passend vervolg geven. Maar dat de roodwitten op vreemde bodem de punten gaan pakken is geen vanzelfsprekendheid. Tot nog toe werden slechts vier van de zeventien punten behaald in een uitwedstrijd. Aan Foreholte de taak om zondag te laten zien dat het heeft afgerekend met het zogenaamde ‘uitsyndroom’.

Aan de stand verplicht
In de Derde Klasse A presteert Van Nispen prima en is het sinds vorige week zelfs koploper, mede doordat de wedstrijd van concurrent KDO werd afgelast. Zondag staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger ASC uit Oegstgeest op het programma. De koploper in de Derde Klasse A is het aan zijn stand verplicht om met de volle buit terug te keren in De Zilk. Gelet op de vorm waarin de Van Nispen de afgelopen weken verkeert mag dit geen probleem opleveren.

In de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde SJZ is het voor Warmunda zaak om weer eens punten te pakken na drie keer achter elkaar verloren te hebben. Het zal geen gemakkelijke opgave worden om de punten in Warmunda te houden, gelet op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is zeven plekken, elf om vier. Vorige week liet Warmunda in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Alphen twee gezichten zien. Het vertoonde spel van vooral de eerste helft geeft hoop voor een mooi resultaat tegen SJZ.

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen