Zondag staan er belangrijke wedstrijden op het programma voor de tweede – en derdeklassers uit de Bollenstreek. Foreholte kan een passend vervolg geven aan de overwinning op Teylingen in de uitwedstrijd tegen RKDEO. Teylingen hoopt zich tegen laagvlieger DONK juist te herstellen van de nederlaag in de derby. In de Derde Klasse speelt koploper Van Nispen in Oegstgeest tegen ASC en Warmunda mag proberen op het eigen sportpark een mooi resultaat te boeken tegen SJZ.

Vorige week leed Teylingen een geflatteerde nederlaag (4-1) op de Elsgeest tegen Foreholte. De Sassenheimers hadden het geheel aan zichzelf te danken. De kansen lagen er, maar werden niet benut. Het vertoonde spel bood niettemin perspectief voor de komende weken. Als Teylingen zich op deze manier blijft manifesteren, dan lijkt handhaving een reële doelstelling. Zondag kan de ploeg van Laurens Mouter laten zien dat het thuishoort in de Tweede Klasse als nummer laatst Donk op bezoek komt.

Foreholte liet in de derby tegen Teylingen twee gezichten zien. Voor rust was het de bovenliggende partij. Na de thee hadden de Voorhouters het echter lastig en kwamen zij een aantal keer goed weg. Door de overwinning deed de ploeg van Marcel IJzendoorn wel goede zaken en dat resulteert nu in een derde plaats op de ranglijst. In de uitwedstrijd tegen nummer negen RKDEO kan Foreholte de mooie overwinning op Teylingen een passend vervolg geven. Maar dat de roodwitten op vreemde bodem de punten gaan pakken is geen vanzelfsprekendheid. Tot nog toe werden slechts vier van de zeventien punten behaald in een uitwedstrijd. Aan Foreholte de taak om zondag te laten zien dat het heeft afgerekend met het zogenaamde ‘uitsyndroom’.

Aan de stand verplicht
In de Derde Klasse A presteert Van Nispen prima en is het sinds vorige week zelfs koploper, mede doordat de wedstrijd van concurrent KDO werd afgelast. Zondag staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger ASC uit Oegstgeest op het programma. De koploper in de Derde Klasse A is het aan zijn stand verplicht om met de volle buit terug te keren in De Zilk. Gelet op de vorm waarin de Van Nispen de afgelopen weken verkeert mag dit geen probleem opleveren.

In de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde SJZ is het voor Warmunda zaak om weer eens punten te pakken na drie keer achter elkaar verloren te hebben. Het zal geen gemakkelijke opgave worden om de punten in Warmunda te houden, gelet op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is zeven plekken, elf om vier. Vorige week liet Warmunda in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Alphen twee gezichten zien. Het vertoonde spel van vooral de eerste helft geeft hoop voor een mooi resultaat tegen SJZ.

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude