Na twee verrassingen in het centrum van de verdediging, is de uitverkiezing van Mike Derlagen als linksback in het Elftal van het Jaar een min of meer verwachte. In een reactie laat de Noord-Hollander weten gevleid te zijn. ,,Natuurlijk is het leuk. Het is een eer als mensen je als de beste linksback zien.”

De 27-jarige verdediger van Quick Boys is van alle linkerverdedigers in de regio misschien wel de man met de meeste ervaring op profniveau. Zo speelde Derlagen betaald voetbal voor FC Zwolle en HFC Haarlem. Daarvóór kwam hij uit voor AZ, waar hij voornamelijk bij de beloften acteerde.

Derlagen heeft, in tegenstelling tot enkele eerdere winnaars, niemand gestimuleerd om op hem te stemmen. ,,Ik heb mijn Facebook-vrienden niet gemobiliseerd. Ik wil gewoon eerlijk winnen met zo’n poll. Ik heb op de club gehoord dat ze op mij gingen stemmen en ook collega’s hebben gestemd, maar meer ook niet.”

Vlekkeloze aanpassing

Na twee jaar bij AFC in de zondagse Topklasse te hebben gevoetbald, maakte de Oostzaner aan het begin van dit seizoen de overstap naar Quick Boys. Het bevalt Derlagen tot nog toe uitstekend op Nieuw Zuid. ,,In het begin is het altijd even afwachten. Wat tref je aan? Maar ik heb in het verleden met Young Boys een paar keer op Nieuw Zuid gespeeld. Toen wist ik al dat als ik ooit de kans zou krijgen om hier te gaan voetballen, ik er niet over na zou hoeven te denken.”

Voor Derlagen had de overstap ook nog een maatschappelijk belang. ,,Vorig seizoen was ik op zondag vaak pas om half acht, acht uur thuis van een wedstrijd met AFC. En de wekker ging gewoon op maandagochtend af, terwijl ik eigenlijk alweer toe was aan weekend. Dat brak me een beetje op. Mede daarom was dit de ideale overstap.”

Titel

Als nieuweling veroverde hij direct een basisplaats en is niet meer weg te denken uit de formatie van Ted Verdonkschot. ,,Het voelt goed. We gaan steeds beter draaien.” Toch bedraagt de achterstand op koploper Sparta Nijkerk al tien punten, hoewel Quick Boys nog een wedstrijd tegoed heeft. Derlagen beseft dat het een moeilijk verhaal gaat worden om nog kampioen te worden. ,,Het is zaak dat wij blijven winnen en hopen op een misstap van Sparta Nijkerk. Maar tot nu toe winnen zij hun potjes redelijk makkelijk. Anders zullen we het via de nacompetitie moeten doen.”

Tegenvaller voor Quick Boys is dat het spits Jeroen Ketting voor een paar weken moet missen wegens een ingescheurde enkelband. ,,Dat is heel jammer. Jeroen is erg belangrijk voor de ploeg. Je kan altijd de bal bij hem kwijt.” Joost Kuhlmann zal de plek van Ketting als aanvalsleider hoogstwaarschijnlijk gaan innemen. ,,Joost kan het ook, maar heeft eigenlijk het hele seizoen rechtsbuiten gespeeld. Dat zal even wennen zijn.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)