Kagia had maar één doel en dat was de achterstand op koploper VVC verkleinen. De eerste aanval op de troon werd overtuigend ingezet, maar uiteindelijk niet beloond. Kagia deed zichzelf tekort en liet de lijstaanvoerder ontsnappen met een punt: 4-4. Het was niettemin een spektakelstuk van de bovenste plank geweest.

,,Het is zuur dat we gelijkspelen. Wij hebben goed voetbal op de mat gelegd en veel kansen gecreëerd”, reageerde trainer Anton Wijsman. ,,Alleen moet je die wel afmaken. De jongens waren teleurgesteld, net als ik. Ik vind wel dat we onszelf een compliment mogen maken. We kwamen met 3-4 achter na drie keer te hebben voorgestaan en toonden toen veerkracht. Dat is voor mij een belangrijk pluspunt.”

Kagia startte furieus en nam direct in de eerste minuut de leiding door Tijs van der Schinkel: 1-0. Een beter begin van de wedstrijd kon coach Wijsman zich niet wensen. Maar de feestvreugde was van korte duur. Door een eigen doelpunt van Tom Hoejenbos werd het 1-1.

Spits Mark Zonneveld gaat omgeven door VVC-spelers naar de grond

Kagia pikte de draad gelijk weer op en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die volgde snel, want zeven minuten later scoorde Mark Zonneveld in de rebound de 2-1. De wedstrijd was toen net twaalf minuten oud. Een ontketend Kagia wilde zich met alle geweld revancheren voor de kansloos verloren uitwedstrijd (4-1). Toen begon VVC ijzersterk en dicteerde het grotendeels de wedstrijd. Nu waren de rollen omgedraaid en speelde Kagia een uitstekende wedstrijd. Alleen viel het resultaat uiteindelijk bar tegen.

Daar zag het halverwege de eerste helft overigens nog niet naar uit, want na 24 minuten spelen kwam Kagia op 3-1. Ook daar ging een eigen doelpunt aan vooraf. Nu was het de beurt aan de aanvoerder van VVC, Marco Cloos, om de bal achter zijn doelman te werken. De 500 toeschouwers werden volop op hun wenken bediend en zagen de koploper kreunen en steunen. Maar in de 32e minuut kwam VVC terug in de wedstrijd. Menno Martens schoot de 3-2 achter doelman Sander Hogervorst.

Vijf doelpunten in 32 minuten tijd. Het was werkelijk genieten bij deze topper uit de Derde Klasse B. Waar ging het heen met deze wedstrijd? Dat was de grote vraag.

Vreugde bij Kagia na een vroege treffer van Tijs van der Schinkel

Door de aansluitingstreffer kreeg VVC de wind in de zeilen. De bezoekers kwamen meer uit de verdedigende stellingen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam elf minuten later op het scorebord, gevolgd door zelfs een snelle 3-4. Verantwoordelijk hiervoor was Jasper de Bie. De voormalig speler van Ter Leede maakte handig gebruik van de hem geboden ruimte en sloeg tweemaal onverbiddelijk toe. Het betekende dat VVC prompt met 3-4 voor stond. Dat Kagia die dubbele klap even moest verwerken, was begrijpelijk.

Bevrijdende gelijkmaker
Om minimaal een punt te halen schakelde Kagia nog een tandje bij. Wijsman pleegde een dubbele wissel. Rens Lamboo en Ajay Malhi moesten het tij de laatste twintig minuten gaan keren. Iets daarvoor kon VVC-speler Kinkel gaan douchen na zijn tweede gele kaart. Zijn wegzenden maakte de opdracht voor Kagia alleen maar moeilijker omdat de ploeg van Van Roon compact aan het verdedigen was. Maar toch lukte het de Kagianen om op gelijke hoogte te komen. Een perfecte bal van Lamboo bereikte Dirk-Jan Ligtenberg en de aanvaller kopte fraai de gelijkmaker binnen: 4-4.

Kagia kreeg nog een goede kans op de volle buit, maar de inzet van Lamboo ging rakelings naast. Zo had deze prachtige pot voetbal ook nog een winnaar op kunnen leveren. Kagia had er het meeste recht op, maar je krijgt niet altijd wat je verdient.

Tijs van der Schinkel zet een actie in aan de zijlijn

,,We doen ons tekort vandaag”, stelde trainer Wijsman. ,,Ik denk dat er maar een ploeg had mogen winnen en dat waren wij. We hebben het bij vlagen heel goed gedaan. Alleen niet bij de tegendoelpunten. Bij de eerste goal werd een overtreding begaan en bij de tweede goal was de uitbal voor ons. Twee beslissingen in ons nadeel waar wij veel scherper hadden moeten zijn. Bij de vierde goal werd de bal gespeeld over 60-70 meter en mag die goal nooit zo vallen. Dat kunnen we ons zelf kwalijk nemen.”

Kagia – VVC 4-4 (3-2). 1. Van der Schinkel 1-0. 4. Hoejenbos 1-1 (eigen doelpunt). 12. Zonneveld 2-1. 24. Cloos 3-1 (eigen doelpunt). 32. Martens 3-2. 56. De Bie 3-3. 57. De Bie 3-4. 82. Ligtenberg 4-4.

Kagia: Hogervorst, Driessen, Hogewoning, Timmermans, Hoejenbos (73 Malhi), Van der Veek, (73. Lamboo), Sluymer, Van der Schinkel, Zonneveld, Imanse, Ligtenberg.

Foto’s: Johanna Wever