,,Op Facebook en WhatsApp heb ik aardig wat berichtjes binnen zien komen. En vanmorgen [zondag red.] heb ik de goal nog even terug zitten kijken bij Fox Sports.” De afgelopen 24 uur kunnen even niet meer stuk voor Lisse-talent Luca Tarani. De jonge aanvaller schoot zijn ploeg drie minuten voor tijd op 3-3 tegen De Treffers.

,,En dan is zo’n busreis wel even een klein feestje vanuit Groesbeek”, lacht de 18-jarige speler aan de telefoon. Toch had het feestje nog uitgebreider kunnen zijn als Koen Fokkema in de allerlaatste slotseconde tegen een bal aan had getrapt in plaats van er overheen.

,,Poeh, ja. Dan was het helemaal feest geweest, maar dit was ook mooi zo.” Zeker voor het talent dat de jeugdopleiding doorliep bij AZ. Zijn 3-3 in de slotfase was niet eens een hele makkelijke goal. Maar de aanvaller dacht niet na en schoot in de korte hoek de gelijkmaker binnen.

,,Normaal juich ik na een goal niet heel uitbundig, maar nu wel.”

,,Ik zag de keeper net even iets te veel naar links staan. In de korte hoek was het plekje om hem in te schieten. Normaal juich ik na een goal niet heel uitbundig, maar nu wel. Het is toch niet de 1-3 die je maakt ofzo, maar je geeft je ploeg hiermee gewoon een punt.” Daarmee was de eerste bladzijde van het jongensboek van Luca Tarani geschreven.

Swift
Het maakte het officiële debuut er voor Tarani eentje om nooit meer te vergeten. Hij mocht in de zomervakantie aansluiten bij het eerste van de FC en kende ook daar in zijn eerste duel in de voorbereiding gelijk een voortreffelijke start.

,,In de oefenwedstrijd tegen Swift scoorde ik ook gelijk. Daarna heb ik een lichte blessure gehad en nu afgelopen zaterdag mocht ik mee naar De Treffers en viel ik een kwartier voor tijd in.”


Luca Tarani wordt bejubeld door z’n medespelers na z’n late 3-3

Waar de spelers van FC Lisse dus na afloop met een glimlach de bus in konden stappen, zo leek de wedstrijd in eerste instantie te eindigen in een farce. Na een half uur spelen stond de ploeg van Robbert de Ruiter met 2-0 achter.

Een penalty vijf minuten na rust werd echter verzilverd door Rowdy van der Putten. Met zijn rake trap bracht hij de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Toen Nick de Bondt de derde goal voor de Groesbekers maakte na ruim zeventig minuten voetbal leek het klaar aan de grens met Duitsland.

Rik Vermeulen bracht tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord. Daarna kwam het moment van Tarani, zo’n drie minuten voor tijd. Zijn schuiver in de korte hoek zette de eindstand op het scorebord.

,,Natuurlijk hoop ik op een mooie toekomst bij de FC. Maar dat laat ik gewoon lekker op mij afkomen.”

Hoe de toekomst er van de jongeling uitziet is logischerwijs nog in het ongewisse. Voorin heeft Robbert de Ruiter met spelers als Van der Putten, Fokkema, Thierry Monteny, Bas Buimer en Rick Bouwmeister voldoende keuzemogelijkheden. Ook Hanne Hagary en Tomas Tavilla zouden nog in de voorste linie kunnen fungeren.

,,Daar heb ik nog niet over gesproken met de trainer. Natuurlijk hoop ik op een mooie toekomst bij de FC. Maar dat laat ik gewoon lekker op me afkomen. Ik ben voorlopig blij met deze kans. Verder maakt de trainer de keuzes. Maar ik heb na de 3-3 wel even een klein feestje gevierd.”

De Treffers – FC Lisse 3-3 (2-0) 15. De Bondt 1-0, 33. Balkestein 2-0, 49. Van der Putten (pen.) 2-1, 72. De Bondt 3-1, 79. Vermeulen 3-2, 87. Tarani 3-3

FC Lisse: Haggerty, Buijs, Van Boxel, Van der Meulen, De Goede, Rauws ,Vermeulen, Hagary, Fokkema, Van der Putten, Monteny

Foto’s: Hubert Habers

De Treffers – FC Lisse (Beelden: FC Lisse TV)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer