Een mooie zaterdag voor onze regioclubs in de Derde en Vierde Divisie. VVSB en SJC boekten hun eerste competitiezege(s) van het seizoen. Daarnaast won ook Ter Leede en vertrok FC Rijnvogels met een punt vanuit Genemuiden

VVSB en DOVO troffen elkaar een aantal maanden terug nog in de nacompetitie voor een ticket voor de Tweede Divisie. Destijds kwamen de Noordwijkerhouters als winnaar uit de strijd, al kwam het voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen uiteindelijk niet tot promotie. Met twee punten uit vijf competitiewedstrijden en een midweekse bekeruitschakeling tegen UNA (1-2) kon VVSB een opsteker wel gebruiken en die kwam er ook.

Al in de tweede minuut opende Ian van Otterlo de score: 1-0. Dat er vervolgens geen goals meer vielen, was ook aan doelman Ruben Valk te danken. De keeper werd ook tot Man of the Match uitgeroepen. Zelf kreeg VVSB nog een goede kans via Jesse van Nieuwkerk, maar het bleef bij 1-0.

Mercera redt punt
FC Rijnvogels ging op bezoek bij het nog ongeslagen Genemuiden en keerde met een punt huiswaarts: 1-1. Halverwege was het nog 0-0. Na 58 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong en vervolgens was het redelijk lang wachten op het Katwijks antwoord, maar die kwam er in de 86e minuut. Alljereau Mercera trof doel op aangeven van Tom Bijen.

Wederom een Alphense opponent verslagen
Als het aan Ter Leede ligt, zou het vaker opponenten uit Alphen aan den Rijn mogen treffen. Vorige week werd tegen ARC (3-0) de eerste driepunter van het seizoen veroverd en nu hielden de Sassenheimers geen spaan heel van Alphense Boys: 0-5.

Halverwege was het 0-2 door twee goals van de nieuwe spits Carlito Fermina. Ter Leede was heer en meester en liep in het tweede bedrijf zelfs uit naar 0-5 door treffers van Mike van den Steenhoven, Boy Tetteroo en Tomas Arroyo.

Mooie week bekroond met eerste driepunter
Competitiegenoot SJC kan terugkijken op een mooie week. Midweeks versloeg het team van Marcel IJzendoorn Gemert na strafschoppen en bereikten de zwartwitten voor het eerst het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Als kers op de taart mocht de SJC-selectie de loting in het ESPN-programma De Eretribune bijwonen, alwaar een thuiswedstrijd tegen Willem II uit de koker kwam.

SJC was met een driepunter op zak naar de tv-studio in Amsterdam afgereisd. Eerder op de dag werd BOL met 2-1 verslagen. “Op hangen en wurgen, maar de drie punten tellen”, zei trainer IJzendoorn. Halverwege was het 1-0, waarna Martijn van Trigt in de tweede helft voor 2-0 tekende. BOL vond nog wel de aansluiting, maar verder liet SJC het niet komen.

VVSB – DOVO 1-0 (1-0)
Goal: Ian van Otterlo

Genemuiden – FC Rijnvogels 1-1 (0-0)
Goal: Alljereau Mercera

Alphense Boys – Ter Leede 0-5 (0-2)
Goals: Carolith Fermina (2), Mike van den Steenhoven, Boy Tetteroo, Tomas Arroyo

SJC – BOL 2-1 (1-0)
Goals: Eigen doelpunt, Martijn van Trigt

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Loting KNVB Beker: alle zes de regioclubs loten thuis!


POPULAIRE BERICHTEN