Finn Janmaat blijft de komende jaren actief op de Krom. De linkspoot (20) heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd, waardoor hij nu tot de zomer van 2026 vastligt. Er is ook een cluboptie voor een extra jaar, meldt Katwijk vrijdag.

Nieuwvener Janmaat sloot op zijn zeventiende aan bij vv Katwijk. Hij kwam over van Nicolaas Boys, waar hij op zijn vijftiende had gedebuteerd in de hoofdmacht. Eerder speelde Janmaat twee jaar in de jeugdopleiding van Ajax.

Eerste verlenging
In Katwijk werkte Janmaat zich via het O23-team op naar het eerste elftal, waar hij de laatste weken een vaste basisspeler is. Op de clubsite spreekt Cees technisch manager Bruinink zijn tevredenheid uit over de eerste contractverlenging van dit lopende seizoen.

“Finn is een voorbeeld voor veel jonge spelers in onze club. Verder bewijst zijn ontwikkeling het belang van ons O23 elftal, waaruit Finn een snelle groei heeft doorgemaakt. Ook het huidige seizoen bij het 1e elftal maakt hij mooie stappen. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in Finn. Naast zijn instelling en lef, beschikt hij ook over een mentaliteit die onze supporters graag zien.”

Janmaat komt uit een echte voetbalfamilie. Vader Piet speelde vijf seizoenen voor Rijnsburgse Boys en is clubtopscorer aller tijden bij Nicolaas Boys. Moeder Marieke speelde op jonge leeftijd al voor vv Katwijk. Daarnaast is opa Bas volgens Katwijk ook al jarenlang een vaste supporter van de hoofdmacht.

Archieffoto: Sander van Duijn

Lees ook: Katwijk verslaat FC Rijnvogels en FC Lisse langs SJC, zesklapper voor VVSB

POPULAIRE BERICHTEN