Jeanet van der Laan wordt ambassadrice van de KNVB voor de regio Duin- en Bollenstreek. Dat maakte ze vrijdag bekend aan Voetbal In De Bollenstreek. De 36-jarige inwoonster van Lisse noemt het een ‘signaalfunctie’ en wil de ‘oren en ogen’ zijn voor de KNVB in onze regio.

Sinds januari 2016 werkt de KNVB met een nieuwe bestuursstructuur en wordt er een ledenraad van 30 personen gekozen. Deze ledenraad wordt bijgestaan door de ambassadeurs. Jeanet van der Laan zal die functie dus namens de Duin- en Bollenstreek vertegenwoordigen. Van der Laan is trots op de aangeboden positie. ,,Hier heb ik snel ‘ja’  op gezegd”, laat Van der Laan weten. ,,Ooit was ik bij FC Lisse het eerste meisje dat bij de jongens mee mocht voetballen in ons land. Sindsdien heb ik altijd een goede band gehad met de KNVB. Daarna heb ik een interlandcarrière gehad en heb ik nu een politieke carrière, waarin ik graag mijn steentje bijdraag aan de sport.”

Van der Laan heeft bij D66 in Lisse sport ook in haar portefeuille en draagt naar eigen zeggen het voetbal een warm hart toe. Daarnaast speelt ze nog steeds bij de veteranen van FC Lisse. De 36-jarige voetbalster komt sowieso uit een sportief gezin. Broer Michael van der Laan voetbalde ook jaren voor de FC. Haar huidige man is Kevin Winter, die dit seizoen zijn laatste wedstrijden op Ter Specke speelde. ,,Ja, het voetbal zit er goed in bij mij”, lacht Van der Laan. ,,Zoals gezegd draag ik het voetbal een warm hart toe. En eigenlijk vind ik dat mensen dat sowieso wel wat vaker mogen zeggen. Elk weekend lopen er zoveel mensen op en rond de voetbalvelden. Dat is een soort mini-samenleving. We mogen dat eens wat vaker uitspreken. Dat is ook iets wat ik meeneem in mijn nieuwe functie.”

Enthousiast
Slechts de directe omgeving weet pas van deze ambassadeursfunctie. ,,En die reageerden heel enthousiast. Het valt prima te combineren met mijn politieke carrière. Ik ben nu in het weekend toch altijd al op de voetbalvelden te vinden en dat zal dus alleen maar meer worden. Ik zal in gesprek gaan met verenigingen en ben er bij met jubilarissen of bij formele momenten, als clubs goede prestaties leveren bijvoorbeeld. Wat zou het dan leuk zijn als ik de schaal uit mag reiken aan FC Lisse aan het einde van het seizoen”, lacht Van der Laan tot besluit.

Foto: Bollenstreek Omroep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)