"banner

Aan een lange en meeslepende nacompetitie-soap is eindelijk een einde gekomen voor Hillegom. De Hillegommers moesten afgelopen zondag in spanning afwachten of Assendelft zou komen opdagen. De klok ging in op De Zanderij en om halfdrie kon de champagne worden ontkurkt. 

Wie aankwam op het thuiscomplex van Hillegom zag een raar gezicht. De ploeg van Arend Jan Kranenburg stond klaar om zich klaar te maken voor de warming-up. Dat deed de ploeg al iets later dan normaal. De spelers keken of er een Assendelftse bus aankwam. Die bus zou nooit in Hillegom aankomen.

De Zanderij werd met de minuut drukker. Om twee uur precies was de drukte op zijn top. Normaliter had er worden afgetrapt, maar omdat de bezoekers zich aan hun woord hielden (Assendelft weigerde de wedstrijd op 1 juli te spelen, red.) werd er niet gespeeld.

Partij
Het resulteerde in een soort komische vertoning. Het publiek zat er klaar voor, maar wist niet wat het kon verwachten en de spelersgroep en technische staf maakten zich klaar voor een eventuele wedstrijd. Om halfdrie zou het officieel zijn: Hillegom is definitief veilig en speelt komend seizoen wederom in de Eerste Klasse.

,,Zo’n wedstrijd wil je spelen. In het begin denk je dat die gasten ons in de maling nemen, maar blijkbaar niet dus”

Volgens de reglementen van de KNVB is het namelijk zo dat een wedstrijd maximaal een half uur uitgesteld mag worden. De speaker riep om dat de klok zou stoppen op dertig minuten. In de tussentijd konden de aanwezige toeschouwers zich vermaken met een onderling partijspel tussen de Hillegomse selectie.

Gratis drank
De klok tikte de dertigste minuut aan en dat betekende definitieve handhaving. Voorzitter van de Hillegommers, Han van den Hof betrad het veld met een microfoon en sprak het aanwezige publiek toe. ,,Wij hebben ons aan de regels van de KNVB gehouden en zagen geen aanleiding om af te wijken van de speeldatum. Daarom speelt ons eerste elftal komend seizoen weer in de Eerste Klasse.”

De toespraak van de voorzitter werd met applaus ontvangen door de supporters en de spelers. Dat applaus was grotendeels omdat Van den Hof in zijn toespraak beloofde aan het publiek dat het eerste uur na de wedstrijd alle drank door de club zou worden betaald.

,,Dit is niet zoals je het wil afsluiten”, zei aanvoerder Frank de Groot na afloop. De ervaren verdediger erkende dat hij het liefst de wedstrijd tegen Assendelft had gespeeld. ,,Zo’n wedstrijd wil je spelen. In het begin denk je dat die gasten ons in de maling nemen, maar blijkbaar niet dus”, vond Danny van den Berg.


Irritant
Ook Kranenburg was na afloop nuchter over de veelbesproken middag. De trainer probeerde de wedstrijd zo normaal en serieus mogelijk te benaderen en probeerde dat over te brengen op zijn spelers. ,,We hebben vooraf een filmpje laten zien met allerlei hoogtepunten van de spelers”, begon de oefenmeester.

,,Ik ben blij dat deze soap achter de rug is. Het was niet vervelend, eerder irritant. Ik ben vooral blij voor deze mooie club dat we er alsnog in blijven. De jongens hebben de laatste weken echt alles gegeven om dit doel te bereiken. Nu gaan we even een gratis drankje bij de bar halen”, sloot Kranenburg met een knipoog af.

Interview Danny van den Berg en Frank de Groot

Foto’s: Patrick ten Velden

Lees ook: “Nacompetitiesoap’ deel drie: Hillegom – Assendelft wordt ‘gewoon’ gespeeld’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen