Van Nispen sloot de eerste competitiehelft af met een teleurstellende 4-1 nederlaag bij runner-up Teylingen. Na veertien duels vindt de Zilkse formatie zichzelf terug op een achtste plaats. Het is dit seizoen al vaker gezegd. Geelrood is in 3A te groot voor het tafellaken, maar te klein voor het servet. ,,Helemaal niet nodig”, oordeelt Koen van der Linden. ,,Hopelijk kunnen we ons hiervan herstellen.”

,,De duels die we moeten winnen, trekken we over de streep, maar tegen de ploegen boven ons lukt het amper. En dat terwijl de onderlinge verschillen lang niet altijd groot zijn. Dat kan volgens mij een stuk beter”, blikt Van der Linden terug op de eerste seizoenshelft.

Subtop
De 24-jarige middenvelder schat zijn ploeg hoger in dan de huidige achtste plek op de ranglijst. ,,Natuurlijk zijn er ook redenen aan te voeren waarom het zo is gegaan. Ook blessures spelen ons parten. Vorig seizoen draaiden we voor de winterstop uitstekend mee in de top. Toen speelden we bijna wekelijks in dezelfde formatie. Iets dat tot nu toe nauwelijks nog is gebeurd. Desondanks is een plaats in de subtop haalbaar, daar ben ik van overtuigd.”

Zeer waarschijnlijk sluiten Rick Witteman en Max Oostenrijk na de winterstop weer terug in het keurkorps van René Ras, waardoor Van Nispen wat meer armslag krijgt. ,,Dat zou betekenen dat we wat ruimer in de spelers komen te zitten en daardoor ook organisatorisch beter voor de dag kunnen komen”, stelt Van der Linden. ,,Defensief laten we te vaak steken vallen. Daarnaast moeten we ons met z’n allen voornemen om er een extra schepje bovenop te doen. Gewoon het veld instappen met de echte wil om te winnen en er vol voor gaan. Daaraan heeft het bij ons de afgelopen tijd nog weleens ontbroken.”

Van Nispen/Teylingen                                   ,,Een plek in de subtop moet voor ons haalbaar zijn.”

De verdedigende middenvelder moet het naar eigen zeggen juist vooral hebben van inzet. ,,Ja, dat is echt mijn ding. Sleuren en veel vuil werk verzetten. We moeten met elkaar kiezen voor de strijd. Dat begint met hard en veel trainen, want qua opkomst kan het ook beter. Soms wordt er te gemakkelijk afgezegd in mijn ogen. Laten dat onze goede voornemens zijn voor het nieuwe voetbaljaar.”

Van Nispen hervat de competitie op 17 januari met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Nicolaas Boys en een week later bij het eveneens laaggeplaatste ASC in het vooruitzicht. De ploeg kan meteen zijn ambities kracht bij zetten. ,,Het zou mooi zijn als dat lukt”, zet Van der Linden de toon voor de tweede seizoenshelft. ,,Meedoen om een periodetitel en daardoor ook stijgen op de ranglijst moet minimaal onze ambitie zijn. Eindigen als een grijze muis is helemaal niet nodig. Het seizoen uitvoetballen door her en der de puntjes bij elkaar te spelen kan toch niet de bedoeling zijn.”

Later deze week volgt nog een uitgebreide terugblik op de eerste seizoenshelft met Teylingen-coach Laurens Mouter. 

Foto boven: Trudy van den Berg
Foto onder: Theo van Gijlswijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)