Als je als promovendus gelijk meedoet om de bovenste plekken én dus promotie, dan weet je dat een verrassend goed seizoen hebt gedraaid. SJC bleef dit seizoen tot enorme hoogtes stijgen en leefden tot hun eigen verbazing weer op een roze wolk. Met hangen en wurgen werd uiteindelijk zelfs de nacompetitie gehaald en was de verassing compleet. Maar wat zijn nou de cijfers van de verassing van het seizoen?

 In de eerste seizoenshelft pakte de promovendus maar liefst 24 punten en speelde het mee om de bovenste plaatsen. Als we kijken naar het aantal doelpunten, dan zien we dat de formatie van Kees Zethof de aanval als verdediging gebruikte. De ploeg scoorde 29 doelpunten, maar kreeg er ook 24 tegen. Voorin zat het voor de Noordwijkers dus goed, maar achterin was het nog voor verbetering vatbaar.

Kees Zethof stuurt zijn manschappen aan langs het veld

Wat opvalt is dat SJC buitenshuis, in de eerste helft van het seizoen, meer scoorde dan in eigen huis. De ploeg maakte zeventien doelpunten. Ook kreeg het op vreemde bodem meer doelpunten tegen dan op de Lageweg. Vijftien keer moest SJC-doelman Kevin Schelvis het leer uit de touwen halen. Tevens pakte Zethof en zijn mannen ook meer punten in uitwedstrijden. Thuis sprokkelde de ploeg elf punten bij elkaar, scoorde het twaalf maal en kreeg het er negen tegen.

De tweede seizoenshelft waren de cijfers nog spectaculairder. Uit werden dertien punten behaald en thuis scoorde SJC er op los met 21 goals. Ook kregen Zethof en zijn mannen op vreemde bodem slechts vier doelpunten tegen. Qua algehele productie zat het ook goed, want de Noordwijkers maakten 35 doelpunten in vijftien wedstrijden. Dat is gemiddeld net iets meer dan twee doelpunten per wedstrijd. Dit gemiddelde is na de wedstrijd tegen Dieze-West (thuis) flink omhoog gegaan. Het werd namelijk 7-1.

Eerste seizoenshelft: 15-24 (29-24)
Thuis: 7-11 (12-9)
Uit: 8-13 (17-15)

Tweede seizoenshelft: 15-29 (35-15)
Thuis: 8-13 (21-11)
Uit: 7-16 (14-4)

Aankomend seizoen wacht voor SJC een nieuwe uitdaging. Niet alleen vertrekt hoofdtrainer Kees Zethof, maar ook topscorer Sten Goosen en de belangrijke Martijn Walter. Oud-prof Sjaak Polak zwaait vanaf volgend seizoen de scepter in Noordwijk en hij heeft de taak om zijn topscorers te vervangen. Met het aantrekken van Tom Duindam – overgekomen van VV Noordwijk – heeft de club al een nieuwe spits in huis gehaald.

Goosen was met zestien doelpunten dus de clubtopscorer. Aan de rechterkant van de aanval stopt zijn kompaan Walter. De twee maakten samen 28 doelpunten en namen daarmee de rekening voor bijna de helft van de gehele productie van SJC. Naast het aantrekken van Duindam hebben de zwart-witten ook Jeroen Dedel aangetrokken van SV Hillegom. Bij de Hillegommers scoorde Dedel er lustig op los en het is te hopen dat hij dit voor zijn nieuwe werkgever ook gaat doen.

Een naam die opvalt bij de topscorers van SJC is die van David Verweij. De verdediger maakte maar liefst acht treffers en staat daarmee op de derde plek bij de Noordwijkers. Verder maken Stef van der Zalm, Rick van Dijk en Dandy Steenvoorden het rijtje af.

Topscorers:
1. Sten Goosen 16
2. Martijn Walter 12
3. David Verweij 8
4. Stef van der Zalm 6
5. Rick van Dijk 5
6. Dandy Steenvoorden 5

De vertrekkers bij SJC – Goosen en Walter – gaan op de schouders

Tot slot nog een aantal feiten & weetjes

 • Aantal punten thuis: 24
 • Aantal punten uit: 29
 • Aantal keer de nul: 9
 • Thuis de nul gehouden: 4
 • Uit de nul gehouden: 5
 • Thuis niet gescoord: 3
 • Uit niet gescoord: 3
 • Grootste overwinning thuis: 7-1 tegen Dieze West
 • Grootste overwinning uit: 0-4 tegen de Bataven
 • Grootste nederlaag thuis: 0-2 tegen Woezik
 • Grootste nederlaag uit: 4-0 tegen Sneek Wit Zwart

Eindrapport
De verrassing van het jaar is natuurlijk SJC. Als je promoveert en gelijk meedoet om promotie naar de Derde Divisie dan heb je het goed gedaan. Uiteindelijk moest de ploeg van Kees Zethof het onderspit delven tegen Quick in de nacompetitie. In Noordwijk vielen er doelpunten genoeg op de zondag en waren er vaak spectaculaire potjes. Ondanks dat de ploeg een paar belangrijke steunpilaren verliest en de trainer ziet vertrekken naar de andere kant van Noordwijk ziet de toekomst er rooskleurig uit. Sjaak Polak gaat werken met een selectie die de Hoofdklasse aan kan en die zich alleen nog kunnen verbeteren. SJC verdient door dit seizoen een dikke 8. Geweldig gedaan!

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)