Zelf had Foreholte-coach Frank Bloemheuvel, na afloop van de laatste wedstrijd tegen ONA (1-1), graag nog een verlenging van het seizoen gehad in de vorm van de nacompetitie. „Maar de pijp was wel leeg bij de jongens’’, merkte de trainer van de Voorhoutse tweedeklasser toch ook op.

Na het zware afgelopen jaar waarin de Voorhouters zich op de allerlaatste speeldag veilig speelden, werkte de ploeg van Bloemheuvel zich dit jaar prima omhoog. Met tien punten voorsprong op de nacompetitie plekken en negen punten achterstand op plek twee, is de conclusie te trekken dat Foreholte dit seizoen een stabiele middenmotor is geworden.

Gemengde gevoelens
Toch had de oud-speler van onder andere Ter Leede een gemengd gevoel na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen. „Onze doelstelling was het behalen van dertig punten. Dat lukte al best snel. Daarna verlegden we de focus en probeerden we in de top vijf te eindigen, maar dat is helaas niet gelukt. We hebben in sommige wedstrijden niet alles eruit gehaald wat erin zat.’’

„We kunnen niet altijd maar de voetballende oplossing zoeken.’’

Bloemheuvel kreeg het in zijn eerste jaar voor elkaar om Foreholte aan het voetballen te krijgen. Van ‘lange ballen voetbal’ transformeerden de Voorhouters zichzelf naar een ploeg die bij vlagen mooi positiespel liet zien. Om volgend seizoen wel de stap naar de top vijf te kunnen maken, moet er volgens de coach een combinatie van resultaat- en mooi voetbal gecreëerd zien te worden.

„We kunnen niet altijd maar de voetballende oplossing zoeken. Alleen spelen voor een gelijkspel of overwinning zit er nog niet in. Vorig jaar moesten die jongens dat natuurlijk wel, maar ik vind dat we dat niet met elkaar kunnen vergelijken. Dat zijn twee totaal andere situaties.’’

De doelstelling was zoals gezegd al vrij snel in het seizoen behaald, maar dat zorgde er ook weer voor dat er daarna andere verwachtingen kwamen bovendrijven in Voorhout. Iets wat volgens Bloemheuvel ook mee heeft gespeeld in de resultaten. Daarnaast had de ploeg in de tweede seizoenshelft ook te kampen met het nodige blessureleed.

„Onze start was natuurlijk voortvarend. Dat was eigenlijk boven verwachting’’, sprak Marouane El Idrissi zich uit over de fantastische eerste seizoenshelft. „Na de winterstop viel alleen alles net niet op de goede plek. Maar we moeten niet vergeten dat we flinke stappen in onze ontwikkeling hebben gemaakt. Individueel en als elftal. Het seizoen lijkt een beetje als een nachtkaars uit te gaan, maar we mogen echt tevreden zijn met deze jaargang.’’

Daarnaast hakte het mislopen van de tweede periodetitel in de wedstrijd tegen RVC’33 (4-0) er flink in volgens de aanvaller. „We waren er zo dichtbij, dus daar zijn we wel nog een paar wedstrijden ziek van geweest. De volgende stap is om te leren hoe we om moeten gaan met het spelen van dat soort duels.’’

„We gaan het met zijn allen goed afsluiten en ik hoop dat we volgend seizoen nog meer stappen kunnen zetten.’’

In de wedstrijd tegen ONA was de eerste helft van de thuisploeg ondermaats. Het elftal uit Gouda kwam na een half uur spelen dan ook op voorsprong via een doelpunt van Robin Plomp. „Dat heb ik ook benadrukt in de rust en in de tweede helft zag ik een totaal ander Foreholte’’, was Bloemheuvel blij met het spel na de thee.

Klik
Via een doelpunt van Pim Spreeuw kwam de Voorhoutse ploeg op gelijke hoogte. De Voorhouters kregen redelijk wat kansen om alsnog de overwinning binnen te slepen, maar die werden niet goed uitgespeeld of keeper Erik van der Laan stond zijn mannetje.

„Op basis van de tweede helft hadden we verdiend om te winnen’’, vond El Idrissi. „De groep is leuk en iedereen heeft een uitstekende ‘klik’ met elkaar. Ik heb hier een goed eerste jaar gedraaid. We gaan het met zijn allen goed afsluiten en ik hoop dat we volgend seizoen nog meer stappen kunnen zetten. Er zit genoeg potentie in deze groep.’’

Foreholte – ONA 1-1 (0-1) 28. Plomp 0-1, 56. Spreeuw 1-1.

Foreholte: M.Guijt, Geerlings, Mannaart, Spreeuw, Roffelsen, Drewes, De Graaf, Admiraal (84. Van der Zwaan), El Idrissi (90. Tijsen), Van Vliet, Brabander (72. C.Guijt)

Archieffoto: Jeannette Kloet