Trots. Dat is Marouane El Idrissi zeker op zijn carrière als amateurvoetballer. „Maar er had ook meer ingezeten’’, kijkt de oud-speler van Ter Leede, FC Lisse, UVS en als laatste Foreholte, terug op zijn spelersloopbaan. Maar daar kwam een maand geleden opeens abrupt een einde aan. De 33-jarige Sassenheimer kwakkelde al vanaf de voorbereiding van het seizoen met een blessure. In combinatie met zijn drukke werk als ondernemer zag de buitenspeler geen reden meer om door te gaan.

„Daar baal ik wel ontzettend van’’, geeft El Idrissi toe. „Ik besloot vorig seizoen om er nog een jaar aan vast te plakken. Het doet me wel pijn dat me dat niet is gelukt. Ik had last van een ‘lopersknie’. De pees van mijn knie was beschadigt. Ik vond het gewoon een irritante blessure en ik moest er ook onwijs veel voor doen om weer fit te worden.’’

Zaakwaarnemer
Dat was nou juist datgene waar de Sassenheimer geen tijd voor had. Zijn werk als eigenaar van Fitnessfloor.nl was al druk, maar daar kwam in 2018 nog een baan bij. Namelijk die van zaakwaarnemer. El Idrissi zag altijd al mogelijkheden in die branche. Maar hij belandde uiteindelijk op een vrij opmerkelijke manier in dat welbekende wereldje.

„Het neefje van mijn vrouw, Ilyas el Moussaoui, speelde bij NAC. Maar Feyenoord had interesse in hem.’’ Dus besloot de ex-speler om zijn 15-jarige familielid te helpen samen met zijn ouders in de gesprekken met de Rotterdamse club. Dat beviel zelfs zo goed dat hij complimenten kreeg uit onverwachte hoek.

„De technische mensen van Feyenoord vroegen zich af waarom ik hier niet al wat eerder mee had gedaan. Ze hebben me daarna geholpen aan een aantal contacten en zodoende is het gaan lopen.’’

„Diegene moet zijn lichaam uiteindelijk zelf als een Lamborghini behandelen en de beste uitvoering van zichzelf naar boven laten komen.’’

El Idrissi heeft nu onder anderen Nino Roffelsen, de Voorhouter die speler is van Jong Sparta, en enkele jeugdspelers van Sparta, FC Utrecht en Ajax onder zijn hoede. Zijn ambities reiken hoog. Over een paar jaar wil hij de graag de belangen van een paar topvoetballers behartigen. Dat wil hij graag met een eigen visie doen.

„Ik doe alles met de volle honderd procent, dus ga ik ook hier voor het hoogst haalbare. Zaakwaarnemers willen vaak zo veel mogelijk deals sluiten wat meestal ten koste gaat van de ontwikkeling van een speler. Zo steek ik niet in elkaar. Ik wil het beste voor mijn spelers. Zij moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen.’’

Daarbij denkt de Sassenheimer dat zijn eigen bedrijf, Fitnessfloor.nl, daar wel een handje bij kan helpen. Hij heeft naar eigen zeggen namelijk genoeg connecties met personal trainers en fysio’s. Maar de rol van een zaakwaarnemer moet vooral niet te groot worden gemaakt volgens de oud-speler van Foreholte.

„Diegene moet zijn lichaam uiteindelijk zelf als een Lamborghini behandelen en de beste uitvoering van zichzelf naar boven laten komen.’’

Spelersloopbaan
Datgene wat El Idrissi naar eigen zeggen in zijn eigen spelersloopbaan niet heeft gedaan. Althans, in zijn beginjaren niet. Die ervaringen hoopt hij als zaakwaarnemer over te dragen aan jonge spelers. Zodat zij hopelijk niet dezelfde fouten maken als de 33-jarige oud-voetballer.

„Ik holde zo snel mogelijk naar de kleedkamer en Pim Spaargaren en Serge van den Ban moesten de deur uiteindelijk zelfs dichthouden.’’

„Ik was vroeger echt een ongeleid projectiel. Ik wist niet wat belangrijk was in het voetbal. Daar ben ik eigenlijk pas op mijn 23ste een beetje achtergekomen. Ik dacht altijd dat ik na een panna of een mooie actie direct in het eerste bij Ter Leede hoorde te staan. Ik voetbalde te veel uit emotie. Maar zo werkt het natuurlijk niet.’’

Daardoor heeft El Idrissi altijd het gevoel gehad dat er meer in had gezeten. Ondanks dat, is hij ook vooral trots op zijn voetballeven. Hij kende naar eigen zeggen zijn beste jaren bij de Sassenheimers. „Het was bijvoorbeeld geweldig om als basisspeler met 0-2 te winnen van Quick Boys’’, herinnert de ex-speler van Foreholte zich nog.

Eenmaal bij de herinneringen aangekomen, weet de oud-voetballer nog wel een aantal mooie en grappige momenten te vertellen. Zo ook een bewust avondje als speler van Ter Leede in de Districtsbeker tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.

„Het was zo’n Fair-Play moment. De tegenstander speelde de bal terug op de keeper. Alleen ik was heel erg gretig, want ik was net ingevallen. Ik had daarom helemaal niet in de gaten wat er aan de hand was. Ik onderschepte de bal en wipte hem over de keeper heen. Zij waren logischerwijs furieus. Na afloop moest ik maken dat ik weg kwam. Ik holde zo snel mogelijk naar de kleedkamer en Pim Spaargaren en Serge van den Ban moesten de deur uiteindelijk zelfs dichthouden’’, lachte El Idrissi.

Foto: Jeannete Kloet

Lees ook: Reyneveld: „Ik had uiteraard gehoopt op meer minuten.’’

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)