Eind september zei Youssef El Kachati tegen VIDB dat hij dit seizoen voor de twintig goals zou gaan. Een doelstelling die hij zaterdag tegen Spakenburg (4-2-winst) behaalde. “Zo, die is afgetikt”, zei de aanvaller met een knipoog na afloop.

El Kachati was met twee goals en een assist de uitblinker tegen Spakenburg, maar sowieso kwam heel Quick Boys voor rust alleraardigst voor de dag. De bezoekende bekersensatie kreeg nauwelijks adempauze en hielp de tegenpartij daarnaast regelmatig in het zadel met knullig balverlies. Dat het na veertig minuten 4-0 voor de blauw-witten stond, was geenszins geflatteerd.

‘Ik hoop gewoon lekker richting de 25 te gaan toewerken. En het zou helemaal mooi zijn als het er richting de dertig worden.’

Dat het uiteindelijk in 4-2 eindigde, deed enige spanning in het wedstrijdverloop wellicht vermoeden, maar dat was niet het geval. Quick Boys was heer en meester. “We speelden een goede eerste helft, waarin we heel dominant waren. Op basis daarvan hebben we de wedstrijd naar ons toegetrokken. Daarna krijg je nog twee goals tegen, door een paar slordigheden achterin. Dat is jammer, maar voor mij is het belangrijkste dat we de punten op Nieuw Zuid hebben gehouden.”

El Kachati tekende zelf voor de 1-0 en 2-0, en dat waren voor hem nummer 20 en 21 van het seizoen. “Ik had van tevoren tegen jullie gezegd dat ik er twintig zou maken. Dat heb ik bij deze behaald en afgetikt”, zei een lachende El Kachati. “Ik hoop gewoon lekker richting die 25 toe te gaan werken. En het zou helemaal mooi zijn als het er richting de dertig worden.”

Quick Boys – Spakenburg werd een week eerder gespeeld omdat er volgend weekend interlandduels voor Oranje O17 op Nieuw Zuid (en ook op de Lageweg van SJC) gepland staan. Door zijn twee goals deed El Kachati ook goede zaken op de topscorerslijst. Hij heeft nu vier goals meer dan runner-up Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys. “Ik moest wel, want ik ben volgende week vrij en hij (Zeldenrust, red.) moet aan de bak.”

En dan nuancerend: “Ik moet wel zeggen dat ik er niet echt naar kijk”, daarbij doelend op het topscorersklassement. “Ik wil gewoon elke week presteren. Voor mezelf, maar ook voor de club, want aan het einde van het seizoen ga ik natuurlijk weg. Ik wil me gewoon laten zien en strijden tot de laatste minuut voor Quick Boys.”

‘Als je je ouders en familie een plezier kunt doen en lekker van jou kunt laten genieten, dat is het mooiste wat er is.’

Goals tegen Spakenburg vallen doorgaans wel goed bij IJsselmeervogels, de nieuwe club van El Kachati. De Rooien verkeren wel in acuut degradatiegevaar. En dus vroeg VIDB de Noordwijker of hij een clausule in zijn contract heeft staan om onder de overgang uit te kunnen mocht IJsselmeervogels niet behouden blijven voor het hoogste amateurniveau.

El Kachati desgevraagd: “Die staat er wel in ja. En ook als er een BVO komt natuurlijk. Voorderest wil ik niet teveel op die interne dingen ingaan. Ik heb daar getekend, maar zit nou nog hier. Ik wil hier lekker presteren en kijk nog niet naar wat er komt. Ik ga richting IJsselmeervogels, maar weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren.”

Met zeven punten uit de laatste drie duels lijkt Quick Boys de weg naar boven te hebben gevonden en de onrust van de laatste weken wat naar de achtergrond te drukken. Hoe ziet El Kachati dat? “Zolang ik win en drie punten meeneem naar Nieuw Zuid of ze op Nieuw Zuid hou, is het voor mij niet erg wat er allemaal rondom gebeurt. Ik wil lekker voetballen en plezier maken met die gasten. Dat is het belangrijkste. Je moet presteren en continu naar jezelf kijken of je je niveau hebt gehaald. Iedere wedstrijd weer.”

El Kachati was zelf kritisch (“Ik had gehoopt op drie goals”), maar keek ook terug op een mooie middag. “Mijn vader, moeder en oom waren er vandaag bij. Ik heb ze net even gesproken en ze hebben genoten. Als je je ouders en familie een plezier kunt doen en lekker van jou kunt laten genieten, dat is het mooiste wat er is.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys boekt comfortabele zege op Spakenburg
Check ook: El Kachati gaat voor twintig goals bij Quick Boys dit seizoen

POPULAIRE BERICHTEN