Warmunda had in de wedstrijd tegen Graaf Willem II/VAC weer eens last van het feit dat het elftal van Barry van Rijn en Remco Breuer geen echte spits tot zijn beschikking heeft. Op bezoek bij de Wassenaarse ploeg kregen de Warmonders genoeg kansen om het duel op zijn minst gelijk te spelen, maar de effectiviteit van de thuisploeg was doorslaggevend. Warmunda verloor uiteindelijk met 4-2.

„Dat is een beetje het verhaal van het seizoen’’, verkondigde Bilal El Kourami na afloop. Al vaker dit jaar is gebleken dat de Warmondse club goed mee kan komen met zijn tegenstanders, maar wel vaak het onderspit delft. Ook tegen Graaf Willem II/VAC was dit het geval. Vroeg in de eerste helft was het gat van twee doelpunten al geslagen.

„We hebben een nieuwe keeper, Leon van der Boon, want Rens van der Zwet mag nog maar drie duels met ons meespelen en daarna mag die niet meer met zijn eigen team, de JO19-1, meedoen.  Dat wil hij logischerwijs niet. Joran Kret is nog altijd geblesseerd, dus we hebben snel naar een nieuwe keeper gezocht.’’

„Alleen bij twee hoge ballen ‘timet’ hij helemaal verkeerd. Dat is natuurlijk heel zuur, maar we konden hem niks kwalijk nemen. Hij had al een hele tijd niet gekeept, dus hij moest duidelijk nog in zijn ritme komen.’’

Achter de feiten aan
Helaas voor de Warmonders liepen ze daarna wel achter de feiten aan. Daarna pakten de bezoekers het goed op en creëerden ze genoeg kansen om al voor de rust op gelijke hoogte te komen. Maar voor de thee werd er maar één doelpunt gescoord. De eerste kansen werden via Ouassim Bakiri en Brian van Noort nog verkwanseld, maar de derde grote mogelijkheid was wel raak.

,,Via Hamza Harmouch en mij ging de bal naar de opstomende Koen Mastemaker. Hij schoot hem goed binnen. Dat was best een mooie aanval.”

„Wat dat betreft heb ik deze wedstrijd wel mijn visitekaartje afgegeven.’’

Zo konden de Warmonders vol goede moed de tweede helft in gaan. Na de rust werden de ruimtes groter en kwam er dus meer ruimte om te voetballen. Daar profiteerde eerst de thuisploeg van. Via een fraaie combinatie werd het 3-1.

„Dat was de enige goal waar we niks aan konden doen, maar de rest van de doelpunten waren simpel weggegeven. Nadat ik de 3-2 maakte, hadden we nog een hele grote kans op de gelijkmaker, maar helaas was dat vandaag niet aan ons besteed. We misten niet voor het eerst dit seizoen een echte doelpuntenmachine. Na de 4-2 was het daarom ook over en sluiten.’’

El Kourami is een winnaar
Zo moest Warmunda helaas weer een nederlaag incasseren. Nu de Warmonders weten dat het vanaf volgend seizoen uit gaat komen op zaterdag, speelt het eigenlijk meer voor niks. Maar El Kourami hoef je daarom niet te motiveren.

„Ik denk ook wel dat dat bij mijn ploeggenoten zo is. Ik ben een winnaar, dus ik wil elk duel winnen. Daarnaast ga ik de club in de zomer verlaten, dus ik moet me in de kijker spelen voor andere clubs. Wat dat betreft heb ik deze wedstrijd wel mijn visitekaartje afgegeven.’’

Archieffoto: Jeannette Kloet