width=

Een verkeerde stap in een oefenwedstrijd van afgelopen maart zette een streep door de rest van het seizoen voor VVSB-er Mo El Osrouti. Maar de pijn in z’n knie bleef bestaan, niet zozeer in het dagelijks leven, maar wel bij het aanzetten tijdens het sporten. De buitenspeler besloot een MRI te laten maken en kreeg slecht nieuws: een gescheurde voorste kruisband in z’n rechterknie. Weg voorbereiding op het nieuwe seizoen, weg eerste seizoenhelft. Hallo, revalidatie.

,,Het wordt een lang traject, waarin ik heel veel geduld moet hebben”, stippelt El Osrouti direct z’n nabije toekomst uit. Het is een nieuwe situatie voor de voetballer. Hij heeft wel eens een hamstringblessure gehad of een ander pijntje. Maar een kapotte knie, kwam -gelukkig- nog niet voor op het cv van de voetballer.

Tot die ongelukkige avond op Nieuw Zuid. Z’n oude thuisbasis. Precies daar ging het fout op een koude avond in maart. ,,Ik maakte één verkeerde stap. Niemand stond in mijn buurt. Ik versnelde vijf meter en ging vol door m’n knie. Daarna heb ik nog even kunnen lopen, maar ik voelde wel vrij snel dat het mis was. Toen ik éénmaal naar de kant ging, was mijn knie vrij snel dik.”

,,Ik wil rond de winterstop weer aansluiten en minuten maken.”

De aanvaller hield een paar weken rust aan het einde van de competitie maar ging na afloop van het seizoen toch maar even langs bij de orthopeed. Daar kwam de klap. ,,Nu word ik eind juni geopereerd. Daarna volgt een herstelperiode van minimaal zeven maanden. Misschien negen.”

Wennen
En dus kon er direct een streep door de toekomstplannen van de VVSB’er. Na een goede start in Noordwijkerhout moest het nieuwe seizoen toch echt zijn jaargang gaan worden. De positiviteit en hosanna die hij trachtte uit te stralen kon de ijskast in. ,,De eerste seizoenshelft bij VVSB het afgelopen jaar moest ik echt wel even aan het niveau wennen.”

,,Daarom wilde ik ervoor zorgen dat volgend seizoen echt de mijne zou worden. Helaas gaat het nu even wat langer duren voordat ik dat kan laten zien. Maar ik ben best wel optimistisch en wil zo snel mogelijk weer op het veld staan. Eerst moet ik nu even rust nemen, tot de operatie. Daarna ga ik me vol richten op de revalidatie. Ik wil rond de winterstop weer aansluiten en minuten maken.”

,,We praten ook over het mentale gedeelte. Het is best heftig zo’n blessure.”

De voetballer ging bij ervaringsdeskundigen langs om zich te laten voorlichten over de blessure. Voetballers die met identieke blessure rondliepen konden hem nu vertellen hoe zijn eerstvolgende maanden eruit gaan zien. ,,Ik heb Vladimir Jozic er al over gesproken. Hij heeft in het verleden ook een zware blessure gehad. Ik heb best veel contact ook met andere vrienden die zulke blessures hebben of hebben gehad.”

,,We praten ook over het mentale gedeelte. Het is best heftig zo’n blessure. Maar ik ben wel een positief iemand. Ik ga gewoon keihard werken om zo snel mogelijk op het veld te staan.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Domper voor El Osrouti: knieblessure zet nu al streep door eerste seizoenshelft’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC