width=

,,Hij heeft één bal goed geraakt en die vloog er gelijk in.” VVSB-keeper Ruben Valk lacht zich stuk. De doelman begrijpt af en toe weinig van zijn aanvallende collega Mo El Osrouti, maar zal z’n teammaatje intens geknuffeld hebben in Amsterdam. De vleugelspeler besliste met één bevlieging de uitwedstrijd tegen AFC: 0-1.

El Osrouti is af en toe niet te volgen. Technisch hoogbegaafd, maar regelmatig met een gebrekkig overzicht. Een speler die iedereen tot waanzin kan drijven. Van tegenstanders tot medespelers. Z’n acties zijn briljant, of strandden in schoonheid. Van waanzin tot waanzinnig.

Sorry
Maar als de 25-jarige voetballer de ruimte krijgt om z’n creativiteit aan het werk te zetten is hij voor de tegenstander een plaag. De aanvaller begon niet geheel fit aan het seizoen, maar lijkt in de laatste drie wedstrijden z’n draai te hebben gevonden. Dat leverde ook in drie wedstrijden dito goals op.

,,Als ik deze lijn door kan trekken, dan wordt het een mooi seizoen”, lacht de voetballer. ,,Ik denk dat ik een lastige speler ben, voor elk team. Vandaag heb ik wel acties te vaak te lang doorgezet. Daar heb ik ook m’n excuses voor aangeboden bij m’n teamgenoten. Ach ja, één keer een actie nog langer doorgezet en hij ligt erin”, knipoogt de aanvaller.

,,Als er achtentachtig acties fout gaan, maar hij schiet de negenentachtigste er in, vind ik het prima.”

De vleugelaanvaller brak het duel een kleine twintig minuten voor tijd open m’n z’n goal in de korte hoek. Langs de kant werd er voor de goal al gesproken over een typisch degradatieduel. Om het duel tussen twee oude zondagclubs zo te betitelen gaat wat ver, maar oogstrelend was het allerminst.

De thuisploeg lijkt dit seizoen lamgeslagen. Geen enkele speler springt er momenteel bovenuit. De vier treffers in zeven wedstrijden zijn tekenend. Eelke de Graaf was in een counter met een kopbal nog het dichtste bij de openingsgoal. Ook raakte een vrije trap van Ilias Zaimi de lat. Maar de matige afstandschoten van de Amsterdammers in de tweede helft vlogen eerder richting de naastliggende A10 dan richting het doel van Valk. Absoluut tekenend.

De keeper had dan ook een relatief rustige middag. Onder zijn ogen zag hij dat VVSB ploeterde, maar uiteindelijk wel terecht zegevierde. Iets wat in de voorgaande duels vaak juist andersom gebeurde. In aardige duels tegen IJsselmeervogels, Barendrecht en TEC was het spel beter, maar werden de punten gedeeld.

,,Het begin van het seizoen was wennen aan elkaar met al die versterkingen. Het was alsof we allemaal nieuw waren bij de club”, tackelt de doelman de vrij matige start van de Noordwijkerhouters. ,,Het spel wordt wel steeds verzorgder. Eindelijk kunnen we weer omhoog kijken.”

Diamantje
Als het gesprek uiteindelijk weer over de matchwinner El Osrouti gaat, ontstaat er een lach op het gezicht van de 23-jarige doelman. ,,Als er achtentachtig acties fout gaan, maar hij schiet de negenentachtigste er in, vind ik het prima. Dat is geniaal. Het is lekker om zulke spelers in je ploeg te hebben. Tommy (Bekooij red.) is zo iemand.”

Laat er geen misverstand over bestaan dat VVSB de bovenliggende partij was tegen AFC, maar het had absoluut beter gekund, vond ook trainer Mark Schenning. Hij zag hoe Frans van Niel een paar keer gevaarlijk doorkwam in de zestien van de Amsterdammers, maar uiteindelijk niet succesvol kon afdrukken.

,,Zulke spelers heb je er niet heel veel in de Tweede Divisie lopen, die met één of twee acties het verschil kunnen maken.”

Tot die ene bevlieging van het diamantje El Osrouti. ,,Je weet hoe ‘Mo’ is. Hij onttrekt zich af en toe aan het systeem, vooral in meeverdedigend opzicht. Aan de andere kant weet je dat hij juist vooruit heel veel kan brengen.”

Vrije rol
Het zou Schenning dan ook niks verbazen als z’n andere negen veldspelers een extra tandje harder lopen voor El Osrouti, zolang de vleugelspeler de goals blijft maken. ,,Zulke spelers heb je er niet heel veel in de Tweede Divisie lopen, die met één of twee acties het verschil kunnen maken. Mo kan dat wel.”

,,Hij is een speler die vanuit zijn positie alles mag doen wat hij zelf wil. Naar binnen komen, een actie maken ook al lijdt hij balverlies. Daar moeten we met z’n allen heen. Dat we bij de tegenstander rond de zestien spelers hebben die zoveel durven dat ze uiteindelijk ook gaan scoren. Dat bleek bij Mo vandaag voldoende.”

AFC – VVSB 0-1 (0-0) 73. El Osrouti 0-1

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic, De Rijk (82. Van Pelt), Van Niel, El Osrouti, Pauw (74. Koopman), Bekooij (67. Van der Wilden)

Archieffoto: Orange Pictures

Mo El Osrouti na AFC – VVSB

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude