Morgen staat voor Quick Boys misschien wel een van de lastigste wedstrijden van het seizoen op het programma. Tegenstander Ter Leede won de afgelopen twee ontmoetingen op Nieuw Zuid met 1-0 en mag dus gerust een lastig te nemen horde genoemd worden. Nu treffen beide ploegen elkaar op de Roodemolen. VIDB beschouwt voor met Quick Boys-aanvaller Mo El Osrouti en Ter Leede aanvoerder Raydell Kewal.

Hij is de seizoensrevelatie op Nieuw Zuid. El Ousrouti kwam over van eersteklasser TAC ’90 en maakt indruk met fraaie acties. De buitenspeler kwam tot vijf treffers en een aantal assists. Daarom is het vreemd dat hij als een van de laatste zijn contract verlengde. Woensdagavond kwam het rond.

Zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven. ,,Er was interesse uit binnen- en ook uit het buitenland. Ik voetbal liever in Nederland, tenzij het een heel mooi avontuur is. Maar je moet ook reëel blijven. Qua amateurclubs hoor ik van iedereen dat er geen mooiere is dan Quick Boys. Dat besef ik ook.”

De ‘baltovenaar’ heeft zijn droom nog niet opgegeven. ,,M’n droom is nog steeds om in de Eredivisie te spelen. En ik denk ook dat ik dat op termijn aankan. Ik ben een laatbloeier, maar ik word nog steeds beter. Niemand had een half seizoen geleden verwacht dat ik zo veel zou spelen. Het gaat goed, al weet ik dat het nog beter kan en moet. Conditioneel heb ik echt stappen gemaakt. In het begin had ik last van pijntjes, maar dat is nu helemaal over. Ik denk en hoop dat de trainer wel blij met me is, maar hij houdt mij ook met beide voeten op de grond. Tactisch kan ik bijvoorbeeld nog veel leren. Ik ben zeker nog niet waar ik wil zijn.”

Blijven
Zijn opponent van zaterdag, de 30-jarige Kewal, heeft zijn contract nog niet verlengd. ,,De club heeft nog niets laten horen, maar dat komt ook omdat ze eerst met de trainer wilden praten. Dat is nu bekend, dus verwacht ik binnenkort wel wat. Ik heb het prima naar mijn zin, ik zit hier al niet voor niets acht jaar dus mijn intentie is om gewoon lekker te blijven.”

De centrumverdediger heeft niet meer de ambitie om het hoger op te zoeken. Toch zouden genoeg clubs Kewal als versterking kunnen zien. De oud-speler van AZ is al jaren een meer dan goede verdediger. ,,Jaja, dat is moeilijk om over jezelf te zeggen”, aarzelt hij. ,,Dat laat ik liever aan anderen over. Het liefst ga ik met Ter Leede weer richting die Topklasse. Ik weet dat het einde dichterbij komt, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets nog moet meemaken. Ik heb met Ter Leede alles meegemaakt. Van een kampioenschap, degradatie tot de finale van de nacompetitie en een bekerfinale. Ik zit hier prima en heb niet de drang meer om het hoger op te zoeken.”

Het treffen zaterdag zal een andere lading hebben dan maanden terug. Toen was Quick Boys nog zoekende en Ter Leede juist in vorm. Nu zijn de rollen omgedraaid. ,,Dat is de enige wedstrijd die ik niet heb gespeeld”, zegt El Ousrouti. ,,Ik zat op de bank met een blessure en het was echt dramatisch slecht. Niet om aan te zien. We speelden als eilandjes. We waren geen team. Er zat geen diepgang in en waren te slordig.”

Kewal weet wel waarom hij en zijn team twee keer op rij op Nieuw Zuid won. ,,We speelden echt als team en toonden veel wilskracht. En dat moeten we zaterdag weer doen om kans te maken. Iedereen weet dat Quick Boys veel kwaliteit heeft individueel. Daar moet ieder team iets op verzinnen. De afgelopen twee duels is ons dat goed gelukt. Maar ik heb het idee en dat lees je ook uit de uitslagen dat zij nu een stuk beter zijn. En wij hebben niet de beste periode gehad. Ik verwacht dus dat het nog moeilijker gaat worden. Maar niet onmogelijk.”

De captain heeft de juiste strijdwijze al in zijn hoofd zitten. ,,Het moet goed staan en we zullen compact moeten spelen. En goed gebruik maken van de ruimte die er gaat komen. Je weet dat Quick Boys gaat aanvallen en daar moeten wij op inspelen. Dat betekent wel dat wij geen slordig balverlies moeten lijden. We zullen nauwkeurig in balbezit moeten zijn.”

Ter Leede pakte de afgelopen maanden maar mondjesmaat punten, en is weggezakt op de ranglijst. Het rechterrijtje is waar de Sassenheimers staan. Te laag en daar is Kewal het mee eens. ,,Helemaal. Wij hebben absoluut de kwaliteit om mee te strijden om het linkerrijtje.” Waarom werden er dan zo weinig punten gehaald? ,,We speelden niet eens slecht de afgelopen tijd, maar in de eindfase gaat het dan net mis of missen we wat geluk. En als je dan makkelijk een goal weggeeft dan wordt het heel moeilijk. Maar ik heb idee dat we de weg omhoog weer hebben ingeslagen. Zaterdag was het in ieder geval al een stuk beter. Verdedigend gaven we bijna niks weg.”

Onverslaanbaar
El Osrouti ziet dat zijn ploeg bijna onverslaanbaar is geworden na de nederlaag tegen Ter Leede. ,,In deze vorm zijn er weinig ploegen die van ons kunnen winnen. Sinds Zwaluwen loopt het echt als een trein. Maar het gaat niet vanzelf. Onze valkuil is nonchalance. Dat mogen we niet laten gebeuren. Zaterdag misten we te veel kansen en maken we het onszelf nog moeilijk. Dat is niet goed.” Hijzelf krijgt het publiek regelmatig op de banken met straatvoetbalacties. ,,Het publiek komt daarvoor toch? Het is leuk, als het kan, om er een mooie actie doorheen te gooien.”

Kewal zal het rechtstreeks moeten opnemen tegen de topscorer uit de Hoofdklasse B en oud-ploeggenoot Yordi Teijsse. ,,Teijsse is een hele goede spits. Hij is heel sterk aan de bal. Het wordt de hele wedstrijd kort op hem zitten en geconcentreerd zijn. Je weet dat Yordi rond de zestien dodelijk is. Dus mag hij daar de bal niet krijgen. Het heeft vooral met scherpte te maken.”

De linksbuiten van Quick Boys geeft zijn tegenstander nog een advies. ,,Je kan ons het beste niet laten voetballen. Ons middenveld met Jerghinio Sahadewsing en Milan Hoek is erg goed op het moment. Zij zetten de lijnen uit. We hebben nu alles in eigen hand. Natuurlijk willen we kampioen worden, maar die tweede periode is nu ook even prioriteit.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen