Echt tevreden was Dick Verhoeven niet na het 0-0 gelijke spel van zijn Van Nispen (zon.) tegen ASC. Maar er lang over treuren kon hij allerminst. De aanvallende middenvelder annex aanvaller kent de status van zijn ploeg momenteel in de Derde Klasse. Elk punt is er één.

Ook tegen een directe concurrent. Bij winst was het gat met ASC verkleind naar vier punten en hadden de Zilkers nog een wedstrijd tegoed. Toch keek Verhoeven naar afloop meer naar beneden dan naar boven. Al had dat ook met de middag in Oegstgeest te maken. Beide elftallen kwamen op het nieuwe grasveld van ASC amper tot goed voetbal.

,,Dat is gewoon onmogelijk op dat veld”, treurde Verhoeven. ,,Daardoor kreeg je een typisch degradatieduel. Maar ASC kan er verder niet zoveel aan doen, dat het veld slecht is. Ze hebben net een nieuw complex. Dat veld ligt nu op een stuk grond waar er nog nooit eerder een voetbalveld heeft gelegen. Het gras moet eerst goed hechten. Dat probleem hebben wij ook in ons eerste jaar gehad toen we het nieuwe complex kregen.”

Risicovol
Toch leken de bezoekers vrij snel in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong te komen. ,,Maar die goal werd afgekeurd. Mike van Haaster dacht de 0-1 binnen te hebben getikt, maar werd afgevlagd. Daarna hebben vooral veel ballen naar voren geroeid. Dan konden Mike (Van Haaster red.) of ik de bal bij ons houden en andere spelers daar onderkomen of we zochten het zelf verder uit. Over het middenveld voetballen was veel te risicovol in deze wedstrijd.”

,,Ik denk dat het fysiek ook wel te doen valt, drie potten in één week.”

En dus werd het punt gekoesterd. In De Zilk nemen ze liever afstand van hekkensluiter Bernardus, dan dat ze echt de hoop hebben op nog heel veel extra punten meer en directe handhaving in de Derde Klasse. Dankzij het ene puntje staat Van Nispen (zon.) nu in ieder geval boven de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk. Ook heeft de ploeg van René Ras twee duels minder gespeeld.

Een van die duels wordt komende donderdag al ingehaald. Dan neemt de ploeg het thuis op tegen RKDES, de nummer drie van de competitie. De zondag daarop, 6 mei, speelt het alweer tegen Altoir. Daarmee hebben de Zilkers een zwaar programma voor de boeg en moeten ze dus binnen zeven dagen drie keer in actie komen.

Luuk Zonneveld keerde na een blessure weer terug in de basis

,,Het positieve daarvan vind ik dat het aantal gespeelde wedstrijden eindelijk weer een beetje recht wordt getrokken met Bernardus. Dat gaf zo lang een vertekend beeld. Ik denk dat het fysiek ook wel te doen valt, drie potten in één week. Dinsdag hebben we sowieso een uitlooptraining en dan donderdag weer een wedstrijd. Ik ben eerder benieuwd hoe we het dan zondag weer op gaan pakken, fysiek gezien.”

Doemscenario
Mocht Van Nispen (zon.) in één van de twee duels in ieder geval een punt pakken, dan loopt het weer uit uit Bernardus. De hekkensluiter komt pas weer zondag 13 mei in actie. En dus willen de geelhemden van deze dagen gebruik maken om uit te lopen bij de hekkensluiter. Want volgend jaar acteren in de Vierde Klasse, dat is een doemscenario voor de Zilkse vereniging.

,,Het zou voor mij de eerste jonge trainer zijn sinds ik in het eerste speel van Van Nispen (zon.). Daar ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.”

Of dat überhaupt kan gaan gebeuren volgend seizoen is maar de vraag. Zo gaan er geruchten rond, dat er volgend jaar in West II helemaal geen Vierde Klasse meer bestaat omdat veel verenigingen voor het zaterdagvoetbal kiezen. Verhoeven volgt het nieuws rondom de verschuiving van het zaterdag- en zondagvoetbal zijdelings.

,,De situatie is nu gewoon zo dat alleen degene die laatste wordt er rechtstreeks uit gaat. En dat willen wij niet worden. Ik moet er niet aan denken om volgend jaar in de Vierde Klasse te moeten voetballen. In principe wil ik gewoon lekker door gaan met voetballen, al zit ik op de Vierde Klasse dus niet echt te wachten.”

Jonge trainer
Maar met een nieuwe trainer in Roy Schulpzand ziet Verhoeven nog steeds wel toekomst voor zichzelf in het gele shirt. ,,Ik heb zelf nog niet heel uitgebreid met hem gesproken. Maar het zou voor mij de eerste jonge trainer zijn sinds ik in het eerste speel van Van Nispen (zon.). Daar ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Mentaal verzwakt Warmunda verliest van Kickers ’69’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO