Toen Emiel Wendt eind oktober na zijn studieproject in Cuba terugkeerde in zijn natuurlijke habitat, bleek er veel interesse voor de spits. En dus volgde er in het hoofd van de Noordwijker een innerlijke strijd van loyaliteitsgevoelens en ambities. Uiteindelijk besloot Wendt de VV trouw te blijven.

Vooropgesteld: Wendt heeft het bij Noordwijk uitstekend naar zijn zin, maar toch streelde de belangstelling hem ook. ,,Kijk, bij Noordwijk ben ik een vaste waarde op het moment”, trapt hij af. ,,Het voelt vertrouwd. Als ik op de club kom zijn er van jong tot oud mensen die mij herkennen. In het dorp ook. Dat is leuk.”

Uitdaging
Minder prettig is het niveau waarop Noordwijk acteert, de Hoofdklasse A, en het feit dat de club de boot heeft gemist naar de regio getinte Derde Divisie. Wendt: ,,Dat was voor mij de afweging. Het is niet zo dat ik perse naar een andere club wilde, maar het is natuurlijk wel een uitdaging om in de Tweede of Derde Divisie te spelen, met veel derby’s en een hoger niveau.”

Wendt mocht zich in de belangstelling van Quick Boys en FC Rijnvogels verheugen. ,,Dat klopt. Er waren van horen zeggen nog wel meer clubs geïnteresseerd, maar die hebben geen concreet contact opgenomen. Met Quick Boys heb ik ook een gesprek gehad. Een heel mooie en professionele club. Dat is Noordwijk natuurlijk ook, maar je weet dat als je op Nieuw Zuid komt het een en al voetbal uitademt. En wat ik net al zei: ze spelen veel derby’s en ook nog mooie potjes tegen IJsselmeervogels en Scheveningen.”

nwheijn wendt

Uiteindelijk liet Wendt zijn clubgevoel spreken en gaf hij zijn jawoord voor nog een seizoen Noordwijk. De club deed hem een voorstel voor twee jaar, maar Wendt voelde zich prettiger bij de helft van de duur. ,,In principe willen ze me zo lang mogelijk vasthouden zodat ik ‘mister Noordwijk’ kan worden. Dat is door Noordwijk zo uitgesproken. Ik vond voor één jaar tekenen nu een goede keuze. Noordwijk heeft laten zien: je bent een jonge jongen, maar hebt getoond dat je bij de eerste elf hoort en een belangrijke pion aan het worden bent. Daar hebben ze hun waardering voor geuit. Ze wilden langer door. Toen heb ik gezegd: ‘dan gaan we volgend seizoen toch weer als eerste zitten en is het waarschijnlijk ook heel snel opgelost.”

Het ideaalplaatje voor Wendt en alle Noordwijk-aanhangers is dat dit seizoen alsnog de stap omhoog wordt gemaakt. ,,Dat is het scenario dat we bij Noordwijk allemaal willen. Ik heb nu als eerste speler ja gezegd. Ik denk dat sommige jongens wat langer willen wachten met hun keuze om te bekijken of we daadwerkelijk de stap omhoog kunnen maken. Dit jaar loopt het niet als een trein. We hebben een dip gehad vanwege de ontknoping van vorig seizoen. maar we zijn nog steeds wel in het spoor. Over twee weken spelen we tegen Achilles Veen. Als we die pakken, staan we er in de winterstop gewoon goed bij.”

Noordwijkse talenten
Het als eerste vastleggen van Wendt heeft ook een symbolische functie. ,,De club heeft gezegd dat ze een meer Noordwijks geraamte willen. Op dit moment zijn er wat talenten die het eerste aan zouden moeten kunnen. Het wordt niet zoals bij SJC waar ze met alleen maar Noordwijkers spelen, maar drie of vier Noordwijkers zou toch mooi zijn. Ik ben al een vaste waarde. Verder heb je nu ook Tom Duindam, Hidde Zoutenbier en mijn broertje Axel. Als er nog twee of drie jongens zouden doorbreken, zou dat hartstikke mooi zijn.”

Mocht zijn broertje Axel de stap maken, dan komt een lang gekoesterde wens uit. Ook voor vader Andries, lid van de technische commissie. ,,Ik heb er wel vertrouwen in dat we samen in Noordwijk 1 gaan spelen. Axel deed het zaterdag tegen VVSB 2 ook erg goed. De eerste helft was hij nog een beetje verlegen, maar na rust gaf hij gewoon weer de crosspasses die hij in het tweede ook geeft. Leuk om te zien. Hij moet gewoon door blijven leren en iets constanter worden, dan komt hij er wel.”

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)