De blijdschap was oprecht na het laatste fluitsignaal. Eindelijk kon Kagia weer eens drie punten aan het totaal toevoegen. De ploeg van Anton Wijsman nam het in eigen huis op tegen WDS (5-0) en domineerde vanaf de eerste minuut. Met name Jesper Imanse en Tijs van der Schinkel stonden op bij de Lisserbroekers en namen hun ploeg op sleeptouw. 

,,Ik denk niet dat alleen ik opstond”, zei Van der Schinkel bescheiden na afloop. ,,Het hele team heeft laten zien dat we kunnen voetballen. Dat ligt niet aan één persoon. Ik ben het met je eens dat het vandaag met wat energieker voetbal ging.”

Ook Imanse toonde zich content met de zege: ,,In de eerste helft genoot ik al van onze ploeg, maar toen wilde die bal er elke keer maar niet in. In de tweede helft krijgen we het nog even moeilijk en pakt Luuk (Van Paridon red.) een goede bal. Toen de 2-0 viel, ging het lopen. Of dit goed is voor ons vertrouwen? Het kan nooit kwaad om op deze manier te winnen. Laten we het nu maar doorzetten en weer wat puntjes halen.”

Cruciaal
De ploeg uit Lisserbroek schoot als een raket uit de startblokken. Nadat de ploeg van Wijsman wat kansjes had gekregen, was het in de zeventiende minuut wel raak. Dirk-Jan Ligtenberg stuurde Van der Schinkel de diepte in en hij schoof de bal tegen de touwen: 1-0. Kagia creëerde voor het eerst sinds tijden de ene na de andere kans, maar wist de score voor rust niet te verdubbelen.

,,Naar mijn mening hadden we hier met nog grotere cijfers kunnen winnen.”

WDS kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Zo ook kort na rust. De bezoekers dachten de gelijkmaker al gescoord te hebben, maar Kagia-doelman Van Paridon redde cruciaal. Het doelpuntenfestijn zou aan de andere kant plaatsvinden. Imanse kon op aangeven van Van der Schinkel binnentikken: 2-0. Een paar minuten later was het weer raak. Deze keer waren de rollen omgedraaid en kon Van der Schinkel zijn tweede van de middag maken: 3-0.

,,Het liep lekker vandaag tussen mij en Jesper, ja”, stelt Van der Schinkel. ,,Niet alleen tussen ons tweeën, hoor. Ik denk dat het hele middenveld goed draaide vandaag. Ik vond het niet geflatteerd vandaag, want naar mijn mening hadden we met nog grotere cijfers kunnen winnen.”

,,Ik wist ook niet dat ik een vrijetrappenspecialist ben geworden.”

De ploeg van Wijsman ging op zoek naar meer doelpunten en vond die. Een kwartier voor tijd mocht Imanse, tot ieder zijn verbazing, aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder schoot de bal snoeihard in de kruising. Het slotakkoord was voor Joey van Beelen. De spits kon na geklungel van de keeper van dichtbij raak schieten: 5-0.

Concurrent
,,Ik wist ook niet dat ik een vrijetrappenspecialist ben geworden”, gaat Imanse verder met een knipoog. ,,In de eerste helft mocht ik van Tijs al een keer aanleggen, maar ik had toen niet zo veel vertrouwen in m’n trap. In de tweede helft kwam er nog zo’n situatie en toen besloot ik het maar zelf te doen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik wel verbaasd was, dat die er zo in ging, ja. Of Rens (Lamboo, red.) een concurrent erbij heeft? Dat denk ik wel, haha.”

Voor Wijsman kwam de zege ook als geroepen. De oefenmeester had het de afgelopen weken lastig en kampte met een aantal tegenslagen. ,,Als trainer moet je altijd vertrouwen uitstralen. We zitten nu in een situatie die we nog nooit hadden meegemaakt. Alsnog hebben we genoeg kwaliteit om iedere wedstrijd te kunnen winnen.”

Kagia – WDS 5-0 (1-0) 17. Van der Schinkel 1-0, 72. Imanse 2-0, 74. Van der schinkel 3-0, 78. Imanse 4-0, 80. Van Beelen 5-0.

Opstelling Kagia: Van Paridon, Tibboel, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Robelus (73. Timmermans), Van der Veek, Van der Schinkel (85. Warmerdam), Imanse, Van Beelen, Ligtenberg (82. Van der Voort)

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude