Het nieuws dat Henk Wisman de nieuwe trainer wordt van Rijnsburgse Boys haalde de aandacht van de glansrol van Carlos Opoku misschien een beetje weg. De boomlange verdediger werd in de slotfase van het duel tegen Barendrecht als stormram in de spits gezet bij Rijnsburgse Boys. Die tactische move betaalde zich uit met twee late goals en een 3-2 overwinning op het elftal van Jack van den Berg. De driepunter was het slotstuk op een hectisch weekje in Rijnsburg.

De matchwinner van de dag was vooral happy met de driepunter. Z’n aandeel daarin, stelde hij daarmee op plaatst twee. ,,We hebben drie keer achter elkaar verloren. Dus dit was wel even lekker. Tegen Kozakken Boys was de nederlaag onterecht. Een week later heersten we aan het begin tegen Spakenburg, maar gaven we een overwinning weg. Alleen de nederlaag van vorige week tegen AFC was wel terecht.”

Misschien was het spel tegen Barendrecht ook nog niet ‘je van het’, de punten bleven nu wel in Rijnsburg. Dat terwijl de ploeg van de vertrekkende Wilfred van Leeuwen vlak na rust nog op een 1-2 achterstand kwam door een goal oud-FC Rijnvogels-speler Bas Mourits. Eerder in de wedstrijd had Furghill Zeldenrust met zijn vierde treffer van dit seizoen Rijnsburgse Boys al op voorsprong gezet. Akram Salhi maakte op slag van rust die voorsprong ongedaan.

,,Hoewel we wat ongelukkig op een 1-2 achterstand kwamen, heb ik in het veld nooit het idee gehad dat we deze pot zouden gaan verliezen”, zei Opoku achteraf. ,,Met nog tien minuten te spelen werd ik naar voren gestuurd. Gewoon ‘alles of niets’. Gelukkig kon ik nog twee keer scoren.”

,,Er hebben dit seizoen veel randzaken gespeeld. Dat is niet bevordelijk geweest voor het topsportklimaat dat hier moet heersen.”

De verdediger veranderde een mislukt schot van ploeggenoot Roderick Gielisse van richting en maakte daarmee de 2-2. In de blessuretijd kopte hij een voorzet van Joël Tillema achter de Barendrechtse goalie. De beslissende goal zorgde voor uitzinnige Rijnsburg-spelers. Ook Opoku zelf kon z’n geluk niet op.

Blessures
,,We draaien een vrij wisselvallig seizoen. Er was gewoon sprake van grote opluchting bij iedereen. We weten allemaal dat we met het spelersmateriaal dat we hebben het beter moeten doen. Er hebben dit seizoen veel randzaken gespeeld. Dat is niet bevordelijk geweest voor het topsportklimaat dat hier moet heersen.”

,,Daarnaast hebben we ook niet zo heel veel geluk gehad met blessures van spelers. Bart Freke heeft z’n voetbalschoenen moeten opbergen. Donny van Oijen is al het hele jaar geblesseerd en ik heb er zelf ook drie maanden uit gelegen. Ze zeggen vaak: aan het einde van het seizoen sta je waar je hoort te staan op de ranglijst. Ik denk dat die uitspraak niet echt op ons van betrekking is dit seizoen.”

Een ludiek spandoek van de fans van Rijnsburgse Boys

Ook deze week stond Sportpark Middelmors weer bol van het nieuws. Donderdagavond vertelde trainer Van Leeuwen aan z’n spelersgroep dat hij na dit seizoen vertrekt bij Rijnsburgse Boys, ondanks een doorlopend contract. De oefenmeester kan z’n werk als eigenaar van een strandpaviljoen niet meer combineren met het hoofdtrainerschap van Rijnsburgse Boys. Het verraste Opoku enigszins.

Aandacht
,,Omdat je met elkaar natuurlijk ook al met een schuin oog met volgend jaar bezig bent. We zijn met een nieuw spelsysteem, 5-3-2, aan het experimenteren. En ook met het aantrekken van nieuwe jongens of contractverlengingen houd je er rekening mee dat de trainer blijft.”

,,Maar aan de andere kant begrijp ik hem ook wel. Je kan je aandacht niet op zoveel plekken tegelijkertijd verdelen. Hij zei zelf nog tegen ons: ik kan het blijven proberen, maar als we er dan in oktober / november achter komen dat het toch niet werkt, zijn we nog verder van huis. Dat ben ik wel met hem eens.”

,,Er hing ook een ludiek spandoek van de HKR, waarbij het eigenlijk al een beetje werd weggegeven wie de nieuwe trainer zou worden.”

Na de wedstrijd kwam via Omroep West naar buiten dat Wisman vanaf volgend seizoen voor de groep staat. ,,Dat nieuws was blijkbaar moeilijk om uiteindelijk binnenskamers te houden. Maar er hing ook een ludiek spandoek van de HKR (Harde Kern Rijnsburgse Boys), waarbij het eigenlijk al een beetje werd weggegeven wie de nieuwe trainer zou worden. Één plus één is twee, hè?”

Curriculum Vitae
Voor de camera’s van de regionale omroep liet de matchwinner al weten Wisman eigenlijk alleen van z’n cv te kennen. ,,Daar staan onder ander FC Volendam, FC Den Bosch en natuurlijk Ter Leede op. Als persoon ken ik ‘m niet. Maar toen zaterdag zijn naam bekend werd gemaakt, heb ik wel wat whatsappjes gekregen dat het een prima trainer en persoon is. De club zal goed nagedacht hebben over deze trainer. Ik heb vertrouwen in de club en het bestuur.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Wisman-transfer’ nieuws van de dag bij winnend Ter Leede’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)