Wie gaat dit seizoen Jaap Zwetsloot opvolgen? We zitten nog redelijk vroeg in het seizoen, maar we zien al een aantal kandidaten voor de topscorerstitel van de Bollenstreek. Degene die op dit moment de lijst aanvoert is Rijnsburgse Boys-speler Joel Tillema. 

De middenvelder staat op dit moment met zes goals bovenaan en door de zwaarte (2) is hij de huidige koploper van het ‘Equipo Topscorersklassement’. Ook Felitciano Zschüsschen en Jaap van Duijn staan op zes treffers, maar doordat zij in een lagere competitie spelen, hebben zij een lagere zwaarte per goal.

Wat verder opvalt, is dat Warmunda-speler Rick van der Boon in de top tien te zien is. Hij heeft op dit moment de meeste goals gemaakt van alle spelers in de Bollenstreek: 7.

De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel alweer 111 voetballers.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
32
1,46
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde/Vierde Klasse
1,0
26
1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jou complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: Loting districtsbeker: Rijnvogels ontvangt vierdeklasser, Kagia mag kilometers maken’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys