Hillegommer Niels van Veen staat na een fantastische decembermaand al ruim zes weken aan kop van het Equipo Voetbalreizen topscorersklassement. Inmiddels moet de spits van de tweedeklasser wel de hete adem voelen van in ieder geval twee andere aanvallers. Noordwijker Nick van Staveren en Quick Boys-aanvaller Tommy Bekooij komen stap voor stap in de buurt van Van Veen. Beiden scoorden het afgelopen weekend voor hun club en zitten Van Veen op de huid.

Bekooij maakte de openingstreffer in het met 1-3 gewonnen wedstrijd van Quick Boys tegen De Treffers. De aanvaller zag de Groesbeekse keeper Niels Kornelis iets te ver voor z’n goal staan in de achtste minuut en dacht bij een lange bal van achter niet al te lang na. Toen hij Jermo Wilsterman onder de bal zag gaan en Bekooij aan de bal kwam, probeerde hij een lob over de keeper en schoot daarmee raak.

Van Staveren had het zaterdag een stukje lastiger met zijn ploeg, Noordwijk, tegen Rijnsburgse Boys. De spits zou uiteindelijk wel de gevierde man worden toen hij diep in de blessuretijd de 3-3 maakte tegen de Uien. Met z’n treffer liet hij Sportpark Duinwetering ontploffen.

Zeldenrust en Coopmans
De lijst bevat ook nog een paar opvallende stijgers. Furghill Zeldenrust maakte een sprongetje dankzij treffers voor zijn Rijnsburgse Boys tegen Noordwijk. De grootste stijger was Lucas Coopmans. De aanvaller van SJC maakte een hattrick tegen vv Emmen. De Noordwijkers wonnen dat duel met 5-2.

Dit weekend starten ook alle andere competities weer. Dat betekent dat een gros van de voetballers uit de Bollenstreek zich weer kunnen meten met hun collega’s uit de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse. De volledige lijst met topscorers in de Duin- en Bollenstreek vind je hier. In de lijst staan momenteel 161 voetballers.

1,0

Bij Equipo boek je binnen enkele minuten jouw complete voetbalreis. Jij kiest de wedstrijdkaartjes, het hotel en de vlucht. Alles is aan te passen naar je eigen voorkeur, dus je bent en blijft de baas over je eigen voetbalreis. We verzorgen voetbaltrips naar de grote Europese voetballanden zoals Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Portugal. Liever op voetbalreis naar jouw favoriete club? Wat dacht je van toppers als FC BarcelonaLiverpoolTottenham HotspurReal Madrid of Arsenal? Genoeg landen om te bezoeken en genoeg voetbalwedstrijden om te beleven.