Sommige trainers lijken zo bij een club te passen dat je vergeet dat iemand er pas relatief kort zit. Marcel IJzendoorn is pas aan zijn tweede seizoen op de Elsgeest bezig, maar door al het succes van vorig seizoen lijkt het wel of hij er al jaren zit. Daarom kwam het bericht over zijn contractverlenging bij Foreholte niet als een verrassing.

,,De club liet blijken graag verder te gaan met mij. En ik zie op mijn beurt nog volop mogelijkheden om te groeien qua elftal en er zit nog zoveel rek in de club. Zelf moet ik ook nog veel leren. Daarbij stap ik ook niet zomaar in ieder avontuur. Dan is het niet zo moeilijk”, zegt IJzendoorn nuchter.

Ook bestuurslid technische zaken, Ton Arroyo, is in zijn nopjes. ,,Het grootste pluspunt, en dat is eigenlijk onder Kees Zethof al begonnen, is dat de spelers veel meer gefocust het veld opgaan. Er heeft een mentaliteitsverandering plaatsgevonden. De wil om te winnen is enorm verbeterd. Het team is een vechtmachine geworden. Daarnaast is Marcel bezeten van het spelletje en probeert hij iedereen om zich heen dat ook te laten worden.”

Gezelligheidsdier
Arroyo spreekt van een klik. ,,Marcel is een gezelligheidsdier en een familiemens. Zijn vader en broer zijn er altijd, en af en toe neemt hij zijn kinderen mee. Foreholte is een echte familieclub. Dat matcht.”

Ook de spelersgroep was opgetogen dat de succescoach nog een seizoen aanblijft. ,,Toen ik het afgelopen weekeinde vertelde, lieten de jongens duidelijk blijken dat ze blij waren. En dat doet mij heel goed. We hebben echt een goede groep en dat lieten ze nu ook weer blijken. Daarom ga ik ook altijd met plezier naar de training en wedstrijden. Omdat de groep ook altijd de bereidwilligheid toont om beter te worden.”

Een soort Foppe de Haan ziet IJzendoorn zich niet worden. ,,Foreholte weet dat ik ambitieus ben. Zo ga ik volgend jaar mei starten met de cursus Trainer/Coach I. Hopelijk kan ik mij daarmee doorontwikkelen tot een nog betere trainer. Daar ga ik wel vanuit, anders haal ik dat papiertje ook niet. Als trainer heb ik wel dezelfde ambitie als toen ik zelf nog keepte op het hoogste amateurniveau.”

Gewild iemand
Ook Arroyo weet dat IJzendoorn niet eeuwig op de Elsgeest zal blijven. ,,We hebben nog geprobeerd om hem voor twee jaar vast te leggen, vooral om te laten zien hoe blij we met hem zijn, maar daar trapte Marcel niet in. Hij heeft kwalitatief veel in huis en is een gewild iemand. Dat hebben we wel gemerkt in het anderhalf jaar dat we nu samenwerken. Als hij straks zijn TC1 heeft, vrees ik dat we hem niet meer kunnen houden. Vooral uit financieel oogpunt. Hij kan het hier nog zo naar zijn zin hebben, maar wij kunnen niet op tegen aanbiedingen van top- en hoofdklassers.”

De ambities van Foreholte en IJzendoorn lopen niettemin synchroon. Beide willen hogerop. Na het succesvolle vorige seizoen waarin promotie op een haar na werd gemist, staat de ploeg er met een derde stek nu ook weer goed voor. IJzendoorn weet het zo net nog niet. ,,Vorig seizoen hadden we twee kansen en lukte het nog niet. Ook nu wordt het heel moeilijk. We hebben geen kampioensploeg. Wel een heel sterk collectief. Wat ontbreekt is een spits die er twintig per seizoen inlegt.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)