Voor Quick Boys is zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Jong FC Groningen al gelijk een kwestie van aan-of afhaken. Vijf punten is al het verschil met de twee koplopers. Het loopt tot nog toe niet helemaal naar wens bij de formatie van Jan Zoutman. Al verbloemt de derde plaats op de ranglijst veel.

,,Eerder wisselvallig”, stelt sluitpost Jesper Hogedoorn. ,,Het is alles of niets. Iets ertussen is er niet.” En dat is geen goed recept wil je meedoen om de prijzen. Quick Boys staat derde, maar verloor al vier keer. Daar staan zeven overwinningen tegenover.

Waar Jan Zoutman afgelopen week met veel lof over de club en z’n elftal sprak, daar liegen de cijfers natuurlijk niet. Hoewel de club op koers ligt voor de doelstelling, een plek in de top drie, is de gemoedstoestand nog niet honderd procent. Het doelsaldo van ‘maar’ plus vier zegt iets over de huidige vorm van de ploeg. ,,We krijgen te makkelijk goals tegen en hebben zelf veel kansen nodig. Als je ziet hoeveel kansen wij verprutsen.”

,,Hij zal uiteraard balen, maar dat zal die nooit zo erg aan de buitenwacht laten merken.”

,,Tegen VVOG moet je er zelf vier maken, maar verlies je met 0-1. Dat is heel zuur. En dat was niet de enigste wedstrijd. En dan kun je zeggen: achterin gaan ze er te makkelijk in. Maar het voetbalt wel makkelijker met een 2-0 voorsprong.”

Strijd
Dat Hogedoorn al elf duels onder de lat staat, is voor de buitenwacht misschien een grote verassing. Hij speelde clubman Martijn de Zwart uit de basis. Dat had misschien niet iedereen verwacht. ,,Klopt. We hebben beiden onze kans gehad en uiteindelijk heeft de trainer voor mij gekozen. Ondanks dat Martijn een echt man van de club is.”

,,Voor mij is dat natuurlijk top. Voor Martijn, die hiervoor drie jaar lang alles speelde, is het minder leuk.” Van haat en nijd is echter geen sprake. ,,Zeker niet. Martijn pakt het goed op. Hij zal uiteraard balen, maar dat zal die nooit zo erg aan de buitenwacht laten merken.”

De 32-jarige Hogedoorn is een zeer ervaren keeper. Hij debuteerde op 17-jarige leeftijd bij Feyenoord en heeft ervaring in de top van het amateurvoetbal. Met Kozakken Boys werd hij kampioen van Nederland. Toch had hij behoefte aan een andere uitdaging. ,,Na drie jaar was het wel mooi geweest. Als ik op 32-jarige leeftijd nog iets anders wilde, moest ik het nu doen. En als Quick Boys dan komt, twijfel je niet. Ik denk dat er qua entourage en complex geen mooiere club is.”

,,Ergens in januari zal wel wat meer bekend worden over de opvolging. Ik wacht het rustig af.”

Deze week werd ook bekend dat Zoutman de deur na drie seizoenen achter zich dicht doet op Nieuw Zuid. Wie hem moet opvolgen is de vraag. Ook Hogedoorn weet het niet. ,,Ik ben niet van de technische commissie. Vind dat ook lastig te zeggen. Het is nog zo vroeg in het seizoen. Maar tegenwoordig is dat de trend. Ergens in januari zal wel wat meer bekend worden over de opvolging. Ik wacht het rustig af.”

Kuyt
Misschien is Dirk Kuijt wel een optie? ,,Als die zou willen, zeker. Moet je hem effe bellen, haha. Hij heeft nog niet het papiertje, maar aan het einde van dit seizoen natuurlijk wel. Ik weet niet of Dirk dat wil. Er zijn natuurlijk meer trainers ingestapt zonder veel ervaring. Dat kan hij hier mooi leren.”

Zaterdag wacht eerst Jong FC Groningen. De Noorderlingen staan vijfde en zijn een geduchte tegenstander. Door de verre afstand en ook de onvoorspelbaarheid van de ploeg. ,,Je moet een beetje geluk hebben met de selectie. Spelen er vijf jongens mee uit het eerste, of juist a-junioren? Dat maakt nogal verschil. Maar willen wij blijven meedoen zullen we moeten winnen. Anders wordt het gat erg groot.”

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC