Het zong al eventjes rond in de wandelgangen. Op het moment dat Atam Koroglu bekendmaakte te vertrekken bij Katwijk, zou Mark de Vries de ideale opvolger zijn van de Armeense doelman op De Krom. En zo geschiedde. De FC Lisse-keeper is volgend seizoen te bewonderen in Katwijk.

,,Het was niet vanzelfsprekend hoor”, zegt De Vries. ,,Toen Atam stopte, ging het balletje rollen. Maar ik wist niet meer dan jullie. Er waren wel meer kandidaten. Mustafa Amezrine wilde ook graag. Gelukkig ben ik het geworden.”

De Vries is blij met zijn overstap. Maar doet het doet stiekem toch een beetje pijn om Ter Specke te verlaten. ,,Lisse zit in m’n hart. Zeven jaar is lang. Ik was ook niet weggegaan als Katwijk niet was gekomen. Maar deze stap is gewoon heel mooi voor mij.”

Cees Bruinink, technisch directeur van Katwijk en De Vries kennen elkaar nog uit hun Telstar-tijd. ,,We hebben het er al vaker over gehad. Wat zou er gebeuren als… Nu was de tijd rijp ervoor. Ik kan op een hoger niveau gaan spelen, in een iets professionelere organisatie. Ik moest zelfs een medische keuring ondergaan voordat ik m’n contract tekende. Dat zegt genoeg.”

,,Ik ben nu 28 en als ik het wilde, moest het nu gebeuren. En ik ben sportman, dus wil je het hoogste bereiken. Lisse zit een beetje aan zijn plafond.”

Herenakkoord
Het herenakkoord tussen de Bollenstreekclubs is bij de transfer niet geschonden benadrukt De Vries. ,,Er is netjes contact geweest. Ik wilde ook geen gezeik. Ik heb ook nog een aanbieding van Lisse gekregen en zou rond oud en nieuw beslissen. De knoop is uiteindelijk iets eerder doorgehakt.”

Het zal voor zowel De Vries als Katwijk wennen worden, denkt de sluitpost. ,,Atam hoorde bij het meubilair. Ik heb toch een andere stijl. Een andere persoonlijkheid ook. Ik ken de jongens natuurlijk wel en ook de vereniging. Ik hoef maar tien minuutjes te rijden. Dat is ook lekker.”

Vanzelfsprekend vond Lisse het jammer dat De Vries de overstap maakt. ,,Uiteraard. Maar ze gunnen het me allemaal. En dat vind ik mooi. Iedereen feliciteert me binnen de club. Weet je, bij FC Lisse kon ik bijna niks meer fout doen. Het doet heel goed als mensen je zo’n transfer gunnen. Dat zegt iets over hen en over mij. Ik ga m’n stinkende best doen om dat ook bij Katwijk te bewerkstelligen.”

Opvolger
Wie moet De Vries gaan opvolgen bij Lisse? De naam van Amezrine gonst rond, zeker omdat Robbert de Ruiter hem nog kent uit hun gezamenlijke Noordwijk-periode. De Vries pleit echter voor z’n teamgenoot Tim Orlowski. ,,Tim heeft veel ervaring en zit nu twee jaar bij de club. Het niveau is geen probleem voor hem en ik vind hem echt een goede keeper. Hij stond er altijd als het moest en ook op trainingen was het van hoog niveau. Dat zou mijn keuze zijn.”

Foto: Andre Weening


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)