Swift-verdediger Guido Moelee keert zaterdag terug op bekende grond. De voetballer verdedigde twee jaar lang het shirt van vv Noordwijk, in een tijd dat de club aan een transformatie bezig was. ,,De supporters schuilden in trailers van vrachtwagens.” Sinds de zomer voetbalt hij op het Olympiaplein in Amsterdam, nadat hij de afgelopen vier seizoenen het shirt van AFC heeft gedragen.

Hallo Guido. Laten we terug gaan naar een paar weken geleden. Jullie wonnen thuis na strafschoppen in de KNVB-beker van Vitesse. Daarna barste er een volksfeest los. Hoe heb je dat ervaren?
,,Ik heb een week lang op een soort wolk gezeten. Tijdens zo’n wedstrijd krijg je langzaam door dat het wel lekker gaat, dat je Vitesse lang op 0-0 kan houden. Hoe langer zij niet scoorden, hoe groter de kans werd op een stunt. Toen er penalty’s genomen moesten worden, wilde ik ook graag achter de bal gaan staan.”

,,Tja wat er daarna gebeurde toen die laatste penalty er in ging: één groot gekkenhuis. Echt een fantastische entourage. Ik kreeg die avond een berichtje van mijn baas dat ik de dag daarna wat later mocht beginnen en dat ik vooral moest gaan genieten.”

,,De dag daarna heb ik mijn baas maar gevraagd of ik de hele dag vrij mocht nemen. Iedereen wilde wat van ons. Van de regionale pers to RTL Boulevard en De Wereld Draait Door.”

Bij De Wereld Draait Door werd een filmpje van jou, in de kleedkamer waar je een ‘Ruud Gullitje’ deed nog even extra toegelicht. Had je dat verwacht?
,,Haha, mooi hè? Kijk, als amateurvoetballer kan je veel meer doen en uithalen als profvoetballer. Ik dacht op die avond: ‘als ik nu zo’n filmpje maak, dan zou die zomaar opgepakt kunnen worden door de media.’ Het was gewoon een geintje, maar hij ging aardig viral.”

,,Ik heb het filmpje vrij laat na het fluitsignaal gepost. Ik heb eerst buiten een feestje staan vieren met supporters en vrienden. Ik had ondertussen al een patatje gegeten en had gedoucht. Ik kon er dus wel even over nadenken voordat ik het plaatste.”

Swift wint van bekerwinnaar Vitesse! Daar hoort een #Gullitje bij! #Swift #Vitesse #KNVBBeker #fantasticgame #SUUUUU #bier

Een bericht gedeeld door Guido Moelee (@guidomoelee) op

Wanneer had jij in het veld door dat er echt wat te halen viel tegen Vitesse?
,,Nou, ik begon op de bank tegen Vitesse. Daar was ik niet blij mee. In de voorronde van de KNVB-beker hadden we al twee potjes gespeeld; tegen Chevremont en HBS. Toen was ik geblesseerd. De trainer gunde daarom een teamgenoot die die potjes had gespeeld een basisplek tegen Vitesse.”

,,Ik dacht toen: ‘ja, lekker dan val ik straks bij een 0-5-achterstand in.’ Maar we gingen rusten bij 0-0 en op de bank zat ik steeds meer te hopen op een stunt. Uiteindelijk werd het voor mij een ideaal scenario. Ik mocht invallen en omdat ik pas later in het veld kwam had ik nog genoeg lucht over om een strafschop te nemen.”

En toen kwam die loting..
,,Feyenoord. Mooi hoor. De hele club is er al mee bezig. Vandaag (vrijdag red.) is de kaartverkoop begonnen voor de fans. Voor de spelers zijn er al kaarten apart gehouden voor familie en vrienden. We hebben als club 1200 kaarten gekregen. Daar komen er misschien nog 400 bij, maar ik vind het sowieso veel te weinig.”

,,Elke avond dat ik op de club kom, komen er nog mensen naar mij toe of ik nog wat extra kaarten kan regelen. Iedereen is er me bezig. Het was tegen Vitesse al speciaal, maar dit is nog unieker. Volgens mij worden er voor Feyenoorder-fans zo’n 25.000 kaarten verkocht. Wij komen in ieder geval met 20 tot 40 bussen naar Rotterdam.”

Maar eerst Noordwijk nog zaterdag. Je oude club. Ben jij iemand die dat speciaal vindt?
,,Ja, ik heb daar toch twee seizoenen gespeeld. Nu moet ik zeggen dat het vorige week nog even een tandje specialer was voor mij. We speelden toen tegen de zaterdagtak van AFC. Nu heb ik in het zondagelftal gespeeld, maar in het zaterdagteam spelen heel veel vrienden van mij.”

,,De afgelopen dagen heb ik wel contact gehad met Raymond Manuputty. Ook vind ik het wel leuk om Kees Zethof weer te zien. Hij liep stage bij Noordwijk voor z’n trainersdiploma toen ik daar voetbalde.”

,,Dit is voor mij wel de eerste keer dat ik plaatsneem in de voor mij nog nieuwe kleedkamers. Toen ik daar voetbalde was de club net bezig met de verbouwing. Mijn eerste jaar bij Noordwijk speelde ik op gewoon gras, een jaar later al op het kunstgras waar ze nu op spelen.”

,,Het complex was nog helemaal in aanbouw. De kleedkamers waren in keetjes volgens mij en de supporters schuilden in trailers van vrachtwagens. Ondertussen is het een mooie club geworden en dat wil ik nu wel eens met eigen ogen zien.”

,,We willen een resultaat halen in Noordwijk. Als je naar de voorbereiding, de beker en de competitie kijkt, zijn we nog ongeslagen. Dat willen we het liefste blijven tot Feyenoord sowieso. Of tot en met, haha. Verder zie ik Noordwijk als een titelkandidaat en dus de favoriet voor de wedstrijd.”

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude