Colin Dofferhof maakte afgelopen zomer de overstap van Ter Leede naar Teylingen. De rechtsback had weinig moeite om zich daar in de picture te spelen bij de trainer. Vanaf het begin van het seizoen is hij een vaste waarde in het elftal van Marc van Wonderen. Volgens de hoofdpersoon zelf was het een makkelijke keuze om voor de buurman in Sassenheim te kiezen.

Hey Colin! Je hebt jezelf direct in de basis gespeeld. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
„Ik ken al best wel wat mensen door mijn tijd bij Ter Leede. Daardoor kom je wat makkelijker binnen bij een elftal en voelt het al een beetje vertrouwd. Ik sta op dezelfde positie als bij Ter Leede en kon daardoor gelijk in mijn ritme komen. Het is een leuke, ambitieuze groep met veel jonge gasten.’’

Wat heeft je doen besluiten om de overstap naar Teylingen te maken?
„Ten eerste is het voor mij onmogelijk geworden om op de zaterdag te kunnen voetballen. Ik moet voor mijn opleiding, Sport Marketing en Management, het trainersdiploma TC-3 halen. Bij Ter Leede train ik daarom de selectie van JO17 en ben ik coach van JO17-2.”

,,Daardoor kon ik niet meer op de zaterdag voetballen en moest ik naar een zondagclub om in een eerste elftal te gaan spelen. Vorig jaar gingen Lasse van Wijk, Pascal de Ridder en Jelle Vooijs mij al voor, door de overstap naar Teylingen te maken. Ik hoorde goede verhalen en na een paar positieve gesprekken met Marc (Van Wonderen, red.) was het voor mij een makkelijke keuze.’’

Waarom is het voor jou logisch dat er de laatste jaren veel spelers van Ter Leede naar Teylingen verkassen?
„Als je het bij Ter Leede niet haalt, ga je kijken of je ergens anders wel in een eerste elftal kan spelen. Dan kom je al snel bij Teylingen uit. Een leuke en gezellige club waar het iets minder draait om prestatie. Maar tegelijkertijd spelen we nu in een team dat heel ambitieus is. Dat komt onder andere omdat we een jonge groep zijn en sommige deze club als een mooi opstapje zien naar een iets hoger niveau.”

,,Met deze selectie moeten we minstens in de top vijf terechtkomen en ik vind eigenlijk zelfs in de top drie, maar misschien heb ik te veel verwachtingen. Daarom ben ik ook niet tevreden met onze seizoensstart. Op papier hadden we minstens negen punten moeten hebben, maar we mogen niet klagen, want in twee van de vier wedstrijden steel je eigenlijk een punt.’’

Hoe moeten we jou typeren als speler?
„Als een hele rustige en zakelijke speler. Ik zorg er altijd eerst voor dat ik mijn verdedigende taken goed uitvoer en probeer daarna pas mee op te komen. Misschien is dat een beetje gek, want vroeger was ik een aanvaller. Maar ik ben in de loop van de tijd naar het middenveld gehaald en daarna omgeturnd tot verdediger. Dat is nou eenmaal zo gelopen.’’

Kunnen we concluderen dat jij inmiddels een ingeburgerde ‘Sassemer’ ben?
„Ik woon net op het randje van Lisse. De hele familie Dofferhof komt uit Lisse. Ik heb tot de B1 ook bij FC Lisse gespeeld, maar ik zat destijds al op het Rijnlands Lyceum Sassenheim en had ook werk in het dorp. Ik kende veel vrienden die bij Ter Leede speelde en heb als eerste jaars A-junior de overstap naar Sassenheim gemaakt. Ik kom bijna nooit meer in het centrum van Lisse, dus word ik steeds meer een ‘Sassemer’. Laat mijn familie dat maar niet horen!’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys – Katwijk: hoe de wereld in twaalf maanden kan veranderen’POPULAIRE BERICHTEN