Door vijf vragen te stellen beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Deze week laat Dick van der Toorn zijn licht schijnen over Valken ’68 – Voorschoten ’97. De Valkenburgers lijken uit de dood herrezen. In de winterstop werd er afscheid genomen van trainer Gerard de Geus en daarna werden er ineens punten gepakt. Zoals vorige week, uit bij FC ‘s-Gravenzande (1-3). Met twee goals was Van der Toorn één van de uitblinkers.

Hallo Dick. Valken wint en jij één van de hoofdrolspelers in die wedstrijd. Hoe kijk jij terug op afgelopen zaterdag?
,,Ja, dat was lekker. Ik kon belangrijk zijn voor het team. Maar die wedstrijd heeft het hele elftal zelfvertrouwen gegeven. We speelden daar met een gehavende verdediging. Veel jongens waren geschorst. Dat we daar uit winnen geeft het hele team een boost. Natuurlijk had het ook anders kunnen lopen. We kwamen al snel met 1-0 achter. Maar dat we daarna met 1-3 winnen is goed voor het hele team. Zeker na zo’n eerste seizoenshelft.”

Kunnen we dan spreken van een ‘Van Staalduinen en Van der Nagel’-effect?
,,Er is wel iets met het team gebeurd. Het was duidelijk dat de chemie tussen De Geus en het team niet aanwezig was. Dat zag je echt aan alles. Op het veld, tijdens de trainingen. Noem maar op. Wij ergerden ons aan De Geus, en hij zal zich ongetwijfeld aan ons hebben geërgerd. Nu staan alle neuzen weer dezelfde kant op en gaan we er honderd procent voor. Niet dat we dat onder De Geus niet deden, maar er is duidelijk iets veranderd. Dat is iets ongrijpbaars. De eerste twee wedstrijden na de winterstop geven nu een goed resultaat. Maar laten we realistisch zijn. Het had ook de andere kant op kunnen vallen.”

Laten we eerlijk zijn, Valken ’68 hoort toch gewoon thuis in de Eerste Klasse. Degradatie is toch totaal niet nodig?
,,Dat denk ik ook. Valken moet het hebben van jonge talenten van de eigen club of oudere jongens uit de regio die van clubs als Quick Boys of Rijnvogels komen.”

En die komen er volgend seizoen. Van der Plas komt van Quick Boys en Van der Bent van FC Rijnvogels. Hoe kijk jij naar deze versterkingen?
,,Het geeft ons team een kwaliteitsimpuls, dus ik ben er blij mee. Dit soort jongens kunnen ons als elftal verder helpen. Ik ken ze beiden. Heb jaren met ze gevoetbald bij Quick Boys. Daarnaast zijn het leuke gasten. En ze kunnen natuurlijk lekker voetballen, dat is ook wel mooi meegenomen, haha.”

Voorlopig moeten jullie het nog even doen met het huidige elftal. Is die goed genoeg om Voorschoten ’97 te verslaan?
,,Dat denk ik wel. Voor ons is elke wedstrijd nu een finale. Voorschoten ’97 zit op dit moment even in een mindere fase. Ze hebben alleen aan het begin van dit seizoen prima gepresteerd. De wedstrijd in Voorschoten ging toen beide kanten op. Maar zo ontzettend goed ken ik het elftal niet moet ik eerlijk zeggen. Wij gaan sowieso alles geven voor de drie punten.”

Foto: Gerrit van der Nagel

ziezoo


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen