Katwijk aast op morgen op de eigen Krom op revanche tegen VVSB. De ploeg die als winnaar uit de strijd komt, blijft zicht houden op de top vijf in de Tweede Divisie. De vrij kansloze bekernederlaag van 3-0 staat nog vers in het geheugen gegrift van Katwijk-aanvaller Donny van Oijen. Dat moet anders.

Hoi Donny, ben je er klaar voor om morgen te laten zien wie de beste Bollenstreek-ploeg is op het moment?
,,Nou ik denk niet dat ik vanaf het begin speel. Ik ben al vanaf dinsdag goed ziek en heb alleen maandag getraind. Ik voel me nu ongeveer 75 procent. Een nachtje goed slapen, doet wel wonderen moet ik zeggen. Dat heb ik vannacht voor het eerst deze week gedaan. Ik hoop wel dat ik morgen op de bank kan beginnen en dan nog van waarde kan zijn.”

Dat klinkt niet best allemaal. Even terug naar de wedstrijd. Wat moeten jullie anders doen om een kans te maken tegen VVSB?
,,Het klinkt simpel, maar we moeten onze kansjes benutten en een keer de nul gaan houden. Aan de bal is het allemaal best aardig, maar de wedstrijd tegen VVSB was wat dat betreft wel een goed voorbeeld. Wij kregen de eerste twee à drie kansjes. Daar doen we te weinig mee. Zij komen beter in de wedstrijd en scoren twee keer binnen vijf minuten.”

Ook de manier waarop was nogal schrijnend. Jullie gehele linkerkant werd bij de openingsgoal overlopen en bij de tweede voelde Tim de Rijk zich net Mozes, die de Rode Zee splitste en zo door kon lopen.
,,Schandalig. Een keer mag hij wel doorkomen, maar daarna hadden we dat beter moeten afdekken. Dat gebeurde niet goed genoeg. En die tweede mag nooit vallen. Door het midden terwijl twintig man in de buurt staan… Afgelopen weekeinde tegen Kon. HFC scoren we wel vier keer, maar krijgen we er ook drie tegen. Dat is een beetje ons manco. Schoten moeten tussen de palen en verdedigend moeten we meedogenlozer zijn.”

Wat dat betreft sta jij er ook nog niet zo best op. De teller staat pas op één goal. Hoe staat het met de vorm?
,,
Die is best prima, alleen cijfermatig wordt dat nog niet tot uitdrukking gebracht. Ik ben wel lekker fit, dat helpt ook wel. Dat ik niet scoor heeft wel een aantal redenen, denk ik. Ik krijg minder kansen dit seizoen, ook omdat het niveau weer een stukje hoger is. Maar ik word zelf ook minder in stelling gebracht.”

,,Vroeger hadden we met ‘Gini’ Sahadewsing en Jeffrey Jongeneelen jongens die je ineens alleen voor de keeper konden zetten. Ik denk dat ik van Gini zeker vier assists per seizoen kreeg. Zonder Jeffrey is het voetbal ook wat anders. Mark de Loor kan dat ook, alleen die is nu geblesseerd. Wat dat betreft is er wel een verschil. Ik voetbal lekker en ik geef ook best wel redelijk wat assists, maar een voorzet telt pas als die ander hem erin schiet, hè? Een paar weken geleden zet ik Rick Arnoldus voor een leeg doel, maar geen doelpunt. Daar ben je afhankelijk van.”

Je behoort inmiddels tot een select clubje dat de afgelopen jaren alles heeft meegemaakt bij de club.
,,Tsja, je wordt ouder, hé. Alleen Robbert Susan, Michiel van Dam en ik zijn nog over. In het voetbal weet je dat mensen vertrekken. Afgelopen jaar vertrokken Jeffrey en Danny, twee goede maatjes van mij. Zo is voetbal. Ik ben niet zo moeilijk. Ik heb wel snel met iemand een klik.”

Het is pas november, maar over vijf weken is het winterstop en beginnen de eerste gesprekken over contractverlengingen etc. Heb jij nog wensen?
,,Eigenlijk niet. Ik voel me nog steeds prima bij Katwijk. Ik heb dit jaar bijna alles gespeeld en de supporters zijn goed voor me. Dat vind ik ook belangrijk. Ik zie geen reden om weg te gaan.”

Durf je een voorspelling te doen?
,,Nou een grote overwinning wordt het sowieso niet. Daar is VVSB ook een te goede ploeg voor. Maar wij zijn zeker thuis verplicht om te winnen. We werken allemaal hard genoeg. Daar kun je nooit iets van zeggen bij ons. Maar zo daar verliezen voelde wel als een afgang als ik eerlijk ben.”

Foto: bobkat.nl/Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)