Door het stellen van vijf vragen aan een speler of trainer, bespreken we één wedstrijd in het weekend. Deze week is dat met Erwin de Ridder van Valken ’68. Een ploeg die het moeilijk heeft. In elf wedstrijden werd er pas drie keer gewonnen. Daarmee staat de ploeg op de elfde plek in de Eerste Klasse. Geen lekker seizoen dus tot nu toe voor de Valkenburgers. De Ridder: ,,Dat klopt, we hebben gewoon te weinig gewonnen.”

Hallo Erwin. Is het echt zo’n moeilijk seizoen als de stand doet vermoeden?
,,Ja. Het is nog niet goed genoeg. Maar we hebben gewoon te weinig gewonnen terwijl het er af en toe echt wel in zat.”

Kan je jouw vinger op de zere plek leggen?
,,Moeilijk, heel moeilijk. Ik denk dat het ook veel pech is hoor. Als we dan eindelijk een keer echt goed spelen, geven we de goals veel te makkelijk weg. Maar we moeten ook gewoon af en toe geluk hebben en dan eens een overwinning binnenslepen.”

Dat geluk hadden jullie vorige week wel met de goal van Erwin van der Nagel, jullie doelman!
,,Dat was echt merkwaardig. Dat heb ik als voetballer nog nooit meegemaakt. Er stond ontzettend veel wind vorige week en wij hadden in de eerste helft windje mee. En Erwin kan gewoon goed uittrappen. De bal kreeg dus aardig wat wind mee en de doelman van de tegenstander schatte het totaal verkeerd in. Als het je dan een keer mee zit en zo goed speelt dan moet je gewoon winnen, maar dan spelen we alsnog gelijk tegen Neptunus. Zonde.”

Komende zaterdag spelen jullie tegen Argon, de nummer drie van de competitie. Geen ‘makkie’ dus?
,,Nee zeker niet. Argon is één van de betere ploegen uit de competitie. Het is natuurlijk een grote vereniging. Ze komen uit de Topklasse op de zondag en zijn naar de zaterdag gegaan. Ze zijn net nieuw in onze competitie en staan nu al derde. Volgens mij scoren ze heel makkelijk. Ze speelden afgelopen zaterdag gelijk tegen ‘s-Gravenzande, ook een goede ploeg. Daar hebben wij dik van verloren. Maar wij moeten dat soort wedstrijden eens gaan winnen tegen ploegen als Argon, ook al moet het via een counter.”

Is dat het spelletje wat we zatedag van jullie kunnen verwachten?
,,Dat is voor mezelf wel het meest voor de hand liggend. We moeten zelf zo lang mogelijk de 0 houden. Want als we achter komen moeten we misschien meegaan in hun spelletje en dat lijkt me niet zo verstandig.”

Foto: Gerrit van der Nagel

ziezoo


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)