Hakan Bayram is één van de nieuwe gezichten bij SJC. Als linksback heeft hij zijn draai aardig gevonden bij de promovendus van de Derde Divisie. Na twee jaar Ter Leede, ging hij afgelopen seizoen naar FC Boshuizen. Om vervolgens dit jaar weer terug te keren in onze regio in het shirt van de Noordwijkers. Voor de ploeg van Sjaak Polak staat aankomende zaterdag de cruciale wedstrijd tegen, de nummer laatst, De Dijk op het programma.

Hey Hakan! Hoe bevalt het tot nu toe bij SJC?
„Uitstekend. Tijdens mijn contractbesprekingen was de club heel duidelijk naar mij, over wat ze van mij zouden verwachten. Daarom was het een gemakkelijke keuze om voor SJC te gaan spelen. De vereniging heeft een duidelijke visie en iedereen is heel vriendelijk naar elkaar. Daarnaast spelen we op een goed niveau. Het motto wat rondom de club heerst is: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ Dat past goed bij mij.’’

Had je het bij FC Boshuizen niet naar je zin, dat je naar SJC bent vertrokken?
„Jawel, maar ik heb daar één seizoen gespeeld vanwege mijn werk. Ik heb er toen bewust voor gekozen om één jaar op een wat lager niveau te voetballen, zodat ik voor mezelf alles even op een rijtje kon zetten. Sinds vorig jaar ben ik namelijk clubmanager bij Fit For Free in Amsterdam. Mijn functie is om andere teamleden van bovenaf aan te sturen. Daarnaast geef ik daar ook personal training. Dat moet je los zien van mijn baan als clubmanager.”

FC Boshuizen speelt in de Eerste Klasse op zondag. Een behoorlijke stap om in één keer naar de Derde Divisie zaterdag te gaan. Hoe was dat voor jou aan het begin?
„Ik moest even aanpikken om het niveau van mijn teamgenoten bij te benen, maar op een gegeven moment word dat je ‘standaard’. Bovendien heb ik in mijn jeugd bij ADO Den Haag en Sparta Rotterdam gespeeld. Dat helpt natuurlijk ook wel mee.’’

Wat niet meehelpt is dat jullie dit seizoen al veel tegendoelpunten hebben geïncasseerd. Maar liefst 38 stuks. Zaterdag komt de nummer laatst, De Dijk, op bezoek. Hoe gaan jullie dat duel in?
„Met veel vertrouwen, want de laatste tijd is ons spel gewoon goed. Aanstaande zaterdag is voor ons echt een ‘zespuntenwedstrijd’.”

,,Tot nu toe heeft het ons ook nog niet echt meegezeten. Onze eerste helft is vaak goed, maar dat weten we niet in een positieve score uit te drukken. We creëren redelijk wat kansen, maar meestal vliegt de bal er dan bij ons in. Daarna nemen we wat meer risico’s om wat te forceren, maar de keerzijde daarvan is dat de tegenstander dan snel naar een hogere score uitloopt. Dat verklaart ook gelijk de vele tegendoelpunten.’’

Tot slot: jullie trainer, Polak, vertrekt aan het einde van het seizoen. Hij is toch degene die jou naar SJC heeft gehaald. Hoe kijk jij hier tegenaan?
„Het is jammer, maar ik gun hem een stap hogerop van harte en ik denk dat ik dan namens de hele groep spreek. Sjaak (Polak, red.) is nou eenmaal een trainer met ambitie. Dat vind ik heel normaal.”

Ben je dan bang dat jullie trainer het dit seizoen een beetje laat varen als de resultaten achterwege blijven?
,,Nee totaal niet. Dat is wel het laatste wat ik van hem verwacht. Zo zit hij namelijk niet in elkaar.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Van Eeuwijk sluit in de zomer weer aan bij Quick Boys’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda