Hein van Heek is even niet te benijden. De trainer van FC Rijnvogels is al een maand puntloos met zijn elftal. De laatste overwinning dateert van 12 november, toen er knap werd gewonnen bij ASWH. Maar toch ziet de 50-jarige hoofdtrainer het anders.

Hallo Hein. Jullie zitten in een lastige fase. Dat moet je toch met mij eens zijn?
,,Nou weet je wat het is. Jullie kijken, samen met vele anderen hoor, vooral naar het scorebord. En dan zie je inderdaad vier verliespartijen op een rij staan. Maar eigenlijk was alleen vorige week slecht. Tegen Capelle speelden we best goed, maar stonden we tachtig minuten lang met tien man. Tegen Jong Volendam was het een open partij en zei de trainer na afloop tegen mij: ‘Het had hier ook 5-5 kunnen worden, maar ik ga de punten niet inleveren.'”

,,Tegen Rijnsburgse Boys lieten we een slechte eerste helft zien, maar pakten we het in de tweede helft prima op. We misten alleen onze kansen daar. Goed, de afgelopen wedstrijd was slecht. Maar het is nog geen alarmfase één. We creëren nog voldoende kansen, alleen krijgen we er teveel tegen.”

Je hebt wat gepuzzeld in je achterhoede. Ligt daar het probleem?
,,Nee. Het verdedigen begint voorin. Ik ben ook van mening dat het middenveld het verdedigende aspect niet altijd even goed doet. De linies staan vaak nog te ver uit elkaar. We moeten er blijkbaar nog aan wennen dat ze daar in de Derde Divisie makkelijk doorheen voetballen.”

Zijn we niet te veel verwend met FC Rijnvogels? De afgelopen jaren was het alleen maar een hosanna-stemming bij jullie.
,,Het zou raar zijn als er nu weer sprake zou zijn van hosanna dit seizoen. Dat zou betekenen dat we in één keer door zouden stoten naar de Tweede Divisie. Hoe hoger je komt, hoe moeilijker het wordt. Ik denk dat we dit seizoen nog makkelijk boven de degradatiestreep gaan eindigen.”

Qua selectiebeleid gaat het momenteel wel aardig, toch? Verschillende jongens hebben hun contract al verlengd.
,,Het gaat de goede kant op, maar we zitten nog wel te wachten op een paar sterkhouders, op wat zij gaan doen. Er is wel een bepaalde deadline, maar we zullen ons niet vast gaan pinnen op een bepaalde datum dat we het willen weten. Zo weet ik van één van de jongens dat hij het altijd op het trainingskamp laat weten. Het kan natuurlijk twee kanten op.”

,,Als jongens weg willen, dan mag dat, maar dan moet je jezelf daar wel over uitspreken. Natuurlijk hopen we dat er zoveel mogelijk jongens blijven. Maar we moeten op een gegeven moment wel verder. We moeten kunnen anticiperen op vertrekkende jongens.”

Bij jullie eerstvolgende tegenstander, VVOG, vertrekt één van de sterspelers: Jeremy de Graaf gaat naar GVVV. Werkt dat mee in zo’n wedstrijd als morgen?
,,Nee natuurlijk niet. Ik weet wel dat er al lang aan die jongen is getrokken. Dat hij het hogerop gaat zoeken dat begrijp ik. Het is absoluut geen verkeerde speler. Tegen ons scoorde hij ook in de openingswedstrijd. Wij verloren toen met 0-2 van VVOG in wat lang een gelijkwaardig duel was. In de tweede helft waren wij de gevaarlijke ploeg maar scoorden zij uit een counter.”

,,Die wedstrijd zal morgen eerder meespelen. We weten dat het moeilijk wordt wanneer we achter komen tegen VVOG. Dan wordt het een lastige ploeg. Aan de andere kant weten we zelf dat we bijna elke wedstrijd wel scoren. Momenteel hapert het alleen een beetje bij onze topscorer: Arno Dijkstra. Maar op de training schiet hij ze er makkelijk in. Dat komt wel goed. Ik heb vertrouwen in morgen. Maar nu moeten we dat vertrouwen wel gaan bewerkstelligen.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude