Het wordt morgen de jongens tegen de mannen, althans dat zou je op papier zeggen. De reserves van Quick Boys tegen het eerste team van XerxesDZB. De ploegen komen elkaar tegen in de Districtsbeker. En zijn de jonge Katwijkers dan bij voorbaat kansloos tegen het vlaggenschip van de Rotterdammers? Niet als het aan Jan de Bruin ligt.

Goedemiddag Jan. Quick Boys 2 – XerxesDZB: een wedstrijd tussen de jongens tegen de mannen?
,,Natuurlijk komen zij met ervaring deze kant op. Daar zetten wij een jong en speels elftal tegenover. XerxesDZB komt naar Nieuw-Zuid en als het weer het toelaat spelen we op het hoofdveld. Daar zullen teams nooit op strijd en kracht van Quick Boys winnen. Wij kunnen als reserves vrijuit voetballen. We hebben een goed elftal. Let maar op.”

Wat weet je van Xerxes?
,,Helemaal niks eigenlijk. Dat laat ik aan de trainer over. Wij zijn gewoon met ons eigen team bezig. Ik hoop alleen dat het morgen ook lekker een beetje druk wordt. Op het hoofdveld voetballen, met wat aanvulling uit het eerste team bij ons in de selectie… Het zou een mooie middag kunnen worden.”

Jullie staan vijfde in de reserve Hoofdklasse. Is dat naar wens?
,,Nou, het kan beter. We zijn wat wisselvallig, maar dat hoort bij een jong team. Een voorbeeld: laatst verloren we met 0-3 uit bij Katwijk. Om daarna weer thuis met 7-0 te winnen van FC Rijnvogels. We functioneren als team best goed. Alleen hebben we drie duels verloren en in die duels kregen we elf goals tegen. Dat is te veel.”

Jullie trainen dit jaar onder leiding van Derek van der Plas die deze zomer het trainerschap overnam van Sjaak Polak. Hoe bevalt het?
,,Prima! We kenden Derek al omdat hij assistent-trainer was onder Sjaak. Derek heeft ontzettend veel wedstrijden gespeeld in het eerste van Quick Boys en heeft alles meegemaakt. De goede jaren, maar ook de mindere periodes. Hij weet wat er van je verwacht wordt als voetballer van Quick Boys. Dat probeert hij ook over te brengen.”

En dat is de plek waar jij ook terecht wil komen neem ik aan? In het vlaggenschip van Quick Boys. Is Max van Steen dan een goed voorbeeld?
,,Ja, voor de volle honderd procent wil ik in het eerste spelen. Ik heb vorig seizoen in de beker tegen Scheveningen mijn eerste minuten al gemaakt. Ik ben twintig jaar en op mijn vierde begonnen bij Quick Boys. Ik speel hier dus al zestien jaar en dan heb je één droom en dat is in het eerste spelen. Ik moet nog beter gaan spelen, maar het kan. Dat bewijst Max van Steen ook wel. Hij is via omwegen in de spits beland bij Quick Boys en doet het gewoon goed met vier goals in acht duels vind ik.”

,,Dat is toch ook gewoon fantastisch om te zien, dat een jongen uit de jeugd nu in de spits staat bij het eerste? Eerst hadden we Dennis van der Plas, nu Max van Steen en volgend jaar…”

Jan de Bruin?
,,Haha, dat zou mooi zijn.”

Foto: Vrijestijlsportfotografie


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)