Door vijf vragen te stellen beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Deze week is het de beurt aan Kevin Schelvis van VV SJC. De Noordwijkers maken een briljant seizoen door en stevenen via de nacompetitie af op de Hoofdklasse. In de lijn van de club, maakt ook doelman Schelvis progressie door. Begon hij als derde keeper aan het seizoen, nu is hij niet meer weg te denken onder de lat. ,,Alleen de afscheidswedstrijd van Matthijs Guyt heb ik daarna gemist.”

Kevin, wat kan er in een jaar veel gebeuren. Niet alleen voor SJC, maar ook voor jou. SJC op jacht naar de Hoofdklasse met jou als vaste keeper. Hoe heb je dat ervaren?
,,Beetje raar eigenlijk. Ik begon het seizoen als derde keeper. Zo ben ik ook de voorbereiding in gegaan. De keepersstrijd ging tussen Robin Otten en Matthijs Guijt. Toen kwam die wedstrijd tegen VV Noordwijk waar Matthijs een kaakbreuk op liep. Daarna schoof ik automatisch door. In één van de eerste wedstrijden kwamen er hoge balletjes die Robin helaas niet zo goed verwerkte. Dat is juist mijn sterke punt en daarom mocht ik het proberen. Daarna ben ik er eigenlijk nooit meer uit gegaan. Ja, bij de afscheidswedstrijd van Matthijs dan, haha.”

En dat gaat prima. Daarnaast heb je een heerlijk blok voor je neus staan met Mike Verhoek en David Verweij. Hoe verloopt die wisselwerking?
,,Dat is een ideaal blok natuurlijk. In voorgaande seizoenen kregen we veel te veel goals tegen. Nu waren we in de competitie na IFC de ploeg met de minst gepasseerde verdediging. In het begin vond ik het nog wel eens lastig om wat tegen die jongens te zeggen, maar ze kwamen zelf naar me toe en zeiden: ‘trek je bek maar open, jij hebt een beter overzicht.’ Naarmate het seizoen is dat steeds beter gegaan. En nu doe ik het zonder er bij na te denken.”

Even terug naar afgelopen zondag dan. 3-0 winst op Rohda Raalte. Hoe kijk jij terug op die wedstrijd?
,,Die snelle 1-0 was natuurlijk ideaal. Die viel al na zes minuten, daarna in de twaalfde minuut staat het 2-0. Dat heeft ons natuurlijk in het zadel geholpen. Stel het had na een half uurtje nog 0-0 gestaan. Dan staan die gasten er ook heel anders in. Dan weet ik niet of het verder zo’n makkelijke wedstrijd voor ons zou zijn geweest.”

Schelvis

Oftewel, het is nog geen gelopen koers?
,,We houden elkaar onderling wel scherp natuurlijk. Het is zo’n stand dat je net wel of net niet weet of je achterover kan leunen. Dat moeten we dus vermijden. Toch was die 3-0 wel een opluchting afgelopen zondag. Je merkte het aan alle spelers en supporters. Die marge van drie goals is lekker. Als ze er al vroeg één maken, moeten ze er nog twee maken en dan nog hebben ze niet meer dan een verlenging. Daarnaast hebben wij in het seizoen alleen bij VELO uit niet gescoord, verder wel. Dus zouden ze er al in ieder geval vier moeten scoren.”

Laten we positief blijven, dan barst zondag rond de klok van half vijf het feest los?
,,Ja zeker! Het is een fantastische spelersgroep. Dat merk je ook tijdens de wedstrijden waar iedereen feedback van elkaar aanneemt. We hebben voor komende zondag ook een grotere spelersbus aangevraagd. Meestal gaan er al sponsoren mee de bus in enzo, maar nu willen we ook dat het tweede en de reserves er gewoon bij zijn. Die horen ook bij het feestje. Dat zegt toch genoeg?”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)